שלח להדפסה  
בשר

לחצו כאן להגדיל הטקסט לחצו כאן להגדיל הטקסט

צלי "כבש נורווגי" בסגנון מילנדורף / שגיא קופר

השם בגרמנית: מילנדורפר שווינ


חומרים (4 מנות)
קילו בשר אחר לצלי. כזה שיש לו טבעת שומן יפה סביבו
מלח ופלפל 
מעט כמון 
כמה שיני שום (לא קפואות!)
כפית מיורן 
שלושה בצלים קלופים וחתוכים לרבעים
קצת ירק למרק
חתיכה יפה ומכובדת של קרום של לחם שחור 
שמונה תפוחי אדמה בינוניים קלופים
2 כוסות בערך של  רוטב חום (ראה/י מתכון מקושר. אפשר לקחת קוביית אבקת מרק בשר מתוצרת טובה ולערבב במים אם ממש אין זמן)
1/2 ליטר בירה כהה (לא בירה שחורה, אלא בירה מסוג טובורג או גולדסטאר).
אופן ההכנה
משפשפים את הבשר במלח, בפלפל, בשום ובמיורן ומחדירים אותם ממש לתוכו. מניחים את הנתח בכלי לצלי ומוסיפים את הבצלים, את הירקות למרק, את קרום הלחם ומעט כמון. מערבבים ומוסיפים פנימה את תפוחי האדמה, מסדרים הכל מסביב לנתח ומוסיפים את הרוטב החום.

צולים במשך שעתיים בחום של 200 – 210 מעלות ובודקים מדי פעם שלא מתיבש. שעה אחת בתוך הצלייה – כלומר שעה אחרי שהתחלנו לצלות – פותחים את הסיר ושופכים פנימה את הבירה.

3. בתום שעתיים מוציאים את הבשר ואת תפוחי האדמה ומסננים את הנוזל דרך מסננת. אם הוא נראה דליל, ניתן לצמצם על אש קטנה.

4. פורסים את הנתח ומגישים עם הרבה מאוד רוטב כדי שאפשר יהיה לטבול בו לחם שחור (נשאר מהקרום נכון?) ולהנות מהמנה כמו שצריך. בצד מניחים כוס בירה בירה מצוננת כדבעי, כהה או בהירה. אפשר להגיש הרינג למנת הפתיחה.


חזרה