שלח להדפסה  
בשר

לחצו כאן להגדיל הטקסט לחצו כאן להגדיל הטקסט

חזה עגל איטי** / שגיא קופר

זה בעצם צלי שעשוי מבשר לא יקר יחסית (חזה). חשוב לאטום יפה על ידי השחמה מכל הצדדים. עגל בארצנו זאת פרה יחסית צעירה – לא צעירה ממש – לכן רצוי לחוש את הבשר ולראות אם אכן רך לפני שמכבים את האש ומגישים בחדווה לשולחן.


חומרים (6 מנות)
3.5 קילו חזה עגל חתוך לשש רצועות ברוחב שווה
1/2 כוס קמח 
מלח ופלפל לפי הטעם
1/4 כוס שמן 
3/4 כוס בצל קצוץ
כף סלרי קצוץ
כף שום קצוץ
שלושה גזרים חתוכים לקוביות
כוס יין לבן יבש 
עלה דפנה אחד
כפית טימין יבש
3/4 ליטר ציר עוף 
שליש קופסא קטנה של עגבניות מרוסקות  
אופן ההכנה
1. מחלקים לשניים לרוחב כל אחת מרצועות הבשר.
2. מתבלים את הקמח במלח ובפלפל ומצפים בו את נתחי הבשר.

3. בסיר מתאים או במחבת ברזל, מחממים את השמן על להבה בינונית. מטגנים בו את הבשר יפה-יפה על כל צדדיו, כ - 10 דקות.

4. מוציאים את השומן מהמחבת (או מהסיר) ומוסיפים את יתר המרכיבים. מערבבים. מביאים לרתיחה. מכסים ומנמיכים את הלהבה. מבשלים ברתיחה עדינה במשך כשעתיים. בודקים שמוכן, ומתקנים תיבול במידת הצורך.

לפני ההגשה מוציאים את עלה הדפנה, ו"שולים" בכף שומן עודף. מגישים עם אורז, ירקות מאודים, פירה טוב ואפילו עם... פתיתים.




חזרה