שלח להדפסה  
קינוחים

לחצו כאן להגדיל הטקסט לחצו כאן להגדיל הטקסט

בננות צהובות מטוגנות / אלונה שרת ועדי למפרט, מתוך הספר "חפוז"


חומרים
2 בננות
מיץ מ - 1/4 לימון
2 כפות שקדים
1 כף חמאה
8 דובדבנים
1/2 מכל שמנת מתוקה
מעט סוכר
אופן ההכנה
  1. חוצים את הבננות לאורכן וזולפים עליהן את מיץ הלימון.
  2. יוצקים על השקדים מים רותחים, קולפים וקוצצים אותם, ממיסים את החמאה במחבת, מטגנים קלות את השקדים ומוציאים אותם מן המחבת.
  3. שמים את הבננות במחבת ומזהיבים אותן מכל צדיהן. יוצקים עליהן את השרי ומבשלים עד שכמות הנוזלים פוחתת.
  4. זורים על הבננות את השקדים הקלויים ואת הדובדבנים ומבשלים עוד כשתי דקות.
  5. מקציפים את השמנת המתוקה, זורים סוכר על הבננות בעודן חמות ומגישים עם הקצפת.


חזרה