|
|
|
|
בננות צהובות מטוגנות
/ אלונה שרת ועדי למפרט, מתוך הספר "חפוז"
|
חומרים
|
2 בננות |
מיץ מ - 1/4 לימון |
2 כפות שקדים |
1 כף חמאה |
8 דובדבנים |
1/2 מכל שמנת מתוקה |
מעט סוכר |
אופן ההכנה |
- חוצים את הבננות לאורכן וזולפים עליהן את מיץ הלימון.
- יוצקים על השקדים מים רותחים, קולפים וקוצצים אותם, ממיסים את החמאה במחבת, מטגנים קלות את השקדים ומוציאים אותם מן המחבת.
- שמים את הבננות במחבת ומזהיבים אותן מכל צדיהן. יוצקים עליהן את השרי ומבשלים עד שכמות הנוזלים פוחתת.
- זורים על הבננות את השקדים הקלויים ואת הדובדבנים ומבשלים עוד כשתי דקות.
- מקציפים את השמנת המתוקה, זורים סוכר על הבננות בעודן חמות ומגישים עם הקצפת.
| חזרה | | |