שלח להדפסה  
עוף

לחצו כאן להגדיל הטקסט לחצו כאן להגדיל הטקסט

עוף בקארי ובפירות / אלונה שרת ועדי למפרט, מתוך הספר "חפוז"


חומרים
1 כף מרגרינה
1 כף שמן
4 שוקי עוף
מלח ופלפל
20 גרם מרגרינה (פרווה)
1 כף קמח
1/2 מכל שמנת צמחית
1/2 כוס מים
אגוז מוסקט
2 כפות דובדבנים חמוצים מצנצנת
1 כפית אבקת קארי
1 כף קוקוס
2 כפות יין לבן יבש
1 בננה פרוסה
1 תפוח עץ פרוס לפרוסות קטנות
מנגו פרוס
אופן ההכנה
  1. מחממים את המרגרינה והשמן במחבת.
  2. בוזקים מלח ופלפל על שוקי העוף ומטגנים אותם מכל צדיהם. שמים על צלחת.
  3. ממיסים את השמנת והמים וממשיכים לבחוש עד שנוצר רוטב סמיך וחלק, מקטינים את הלהבה ומתבלים במלח, בפלפל ובאגוז מוסקט. מוסיפים גם את הקארי, הקוקוס, הדובדבנים והיין.
  4. מוסיפים את שוקי העוף ואת הפירות לרוטב, מרתיחים הכל ומבשלים כעשר דקות.


חזרה