שלח להדפסה  
בשר

לחצו כאן להגדיל הטקסט לחצו כאן להגדיל הטקסט

כבד עגל קצוץ / שגיא קופר

אפשר לעשות גם עם כבד עוף


חומרים
300 גרם כבד עגל מנוקה
150 גרם שומן אווז
1/2 סלסלת פטריות פרוסות
1/2 כוס בצל פרוס לטבעות
100 גרם חמאה או מרגרינה בטעם חמאה
1 כפית מחוקה של מלח
טימין
מיורן
עלה דפנה
שתי כפות ברנדי
אופן ההכנה
  1. מטגנים בחמאה את שומן החזיר, או האווז ומוציאים עם כף מחוררת את החלקים שאינם שומן, כך שנשאר שומן במחבת. לא זורקים את החלקים האלה.
  2. בזריזות מטגנים את הכבדים באותו המחבת כמה דקות על כל צד ומחזירים את החלקים המטוגנים, מוסיפים את הבצל, התבלינים והפטריות. מטגנים כמה דקות (כל אחד אוהב יותר או פחות נא). מוסיפים את הברנדי ומקררים.
  3. אחרי שהתקרר, לוקחים את כל התערובת ומעבירים במטחנת בשר עם חורים קטנים. אפשר גם לקצוץ בסכין, או במג'ימיקס – בפולסים כדי לא לעשות מרק. מערבבים היטב את כל המרכיבים ומתקנים תיבול.
  4. מגישים עם חזרת, חרדל או/ו בצל מטוגן מלמעלה.


חזרה