שלח להדפסה  
עוגות ועוגיות

לחצו כאן להגדיל הטקסט לחצו כאן להגדיל הטקסט

עוגת בצק שמרים / שגיא קופר

הסוד של העוגות המאורכות האלה הוא עיבוד בצק השמרים שלהן. ממולא בפירות יבשים – קליפות הדרים מסוכרות וחתיכות צימוקים מסוגים שונים - הבצק כבד למדי, וצריך מיומנות בהכנתו. הטעם משביח עם הזמן, במשך שבועות.


חומרים
10 גרם (כף אחת) שמרים יבשים
3/4 כוס חלב פושר
1/2 כוס סוכר לבן
ביצה אחת גדולה
1/2 כף מלח
75 גרם חמאה
350 גרם (2.5 כוסות) קמח לחם
50 גרם (1/2 כוס) מכל אחד: אוכמניות (לא חובה), צימוקים, דובדבנים מסוכרים חתוכים
160 גרם (2/3 כוס) קליפות הדרים מסוכרות וחתוכות
170 גרם מרציפן
כף גדושה אבקת סוכר
1/2 כפית קינמון טחון
אופן ההכנה
  1. ממיסים את השמרים בחלב ומניחים לעמוד מעט, כ-10 דקות, עד שנוצר קצף. מעבירים לקערה גדולה.
  2. מוסיפים את הביצה, הסוכר הלבן, החמאה, המלח וכ-2/3 מכמות הקמח. מערבבים היטב. מוסיפים את שארית הקמח, בהדרגה. לשים היטב עד לקבלת בצק אחיד. מעבירים למשטח עבודה מקומח ומכניסים פנימה, תוך לישה, את האוכמניות, הצימוקים, הדובדנים וקליפות ההדרים. ממשיכים ללוש כשמונה עד עשר דקות, עד שהבצק חלק ומשיי.
  3. משמנים קלות את הקערה ומעבירים אליה את הבצק. מסובבים אותו בקערה ומורחים בשמן מכל צדדיו. מכסים ומתפיחים כשעה, עד שהבצק מכפיל את נפחו. אני מתפיח בתנור שחומם ל-50 מעלות, כשהקערה עטופה בשקית ניילון.
  4. מקמחים שוב משטח עבודה ומשמנים תבנית (או מניחים עליה נייר אפיה). מוציאים את האויר מהבצק ומעבירים אותו למשטח העבודה. משטחים מעט. מגלגלים את המרציפן לגליל או נחש באורך הבצק. מניחים את הנחש במרכז הבצק. מקפלים את הבצק עליו וסוגרים את הקצוות על ידי צביטה. מניחים את הכיכר שנוצרה על נייר האפיה או התבנית, עם התפר כלפי מטה. מניחים שוב לתפוח במשך כ-40 דקות – עד שהנפח שוב מוכפל.
  5. מחממים את התנור ל-180 מעלות צלזיוס.
  6. אופים את הכיכר/עוגה כ-10 דקות ב-180 מעלות, מנמיכים את החום ל-150 מעלות וממשיכים לאפות עוד כחצי שעה עד 40 דקות, עד שהעוגה חומה-זהובה. מוציאים, מקררים על רשת, מפזרים אבקת סוכר ומעליה קינמון.


חזרה