שלח להדפסה  
בשר

לחצו כאן להגדיל הטקסט לחצו כאן להגדיל הטקסט

פונדו טריאקי / שגיא קופר

אם אתם רוצים לטגן גם נתחי בשר לא מתובלים בשמן, תדחו את הבשר הזה לסוף.


חומרים (2 מנות)
400 גרם בשר (לפי בחירתכם) חתוך לרצועות ולא לקוביות; מושחל על שיפודי עץ (חתיכה אחת או שתיים על כל שיפוד)
3 כפיות סוכר חום
3/4 כוס או קצת יותר רוטב סויה
1/4 כוס רוטב טריאקי (לא מוכרחים)
6 כפות שרי יבש
2 שיני שום
כפית ג'ינג'ר חתוך דק, או חצי כפית אבקה
שמן לטיגון עמוק
אופן ההכנה
  1. מערבבים בקערה כפית סוכר ושתי כפות רוטב סויה.
  2. בקערה אחרת שמים את שארית הסוכר ויתר המרכיבים. מערבבים. מתקנים את הטעם בסויה והסוכר אם יש צורך. משרים בפנים את השיפודים לשלוש שעות לפחות.
  3. יוצקים שמן לסיר הפונדו - שיגיע עד למחצית גובה הכלי. מחממים על הכיריים עד שהשמן חם (בודקים על ידי טיגון פיסת לחם, שצריכה לצוף ולהעלות בועות סביבה). מעבירים את הסיר למתקן החימום על השולחן.
  4. מוצאים את השיפודים מהמשרה. כל סועד טובל את השיפוד בשמן ומטגן אותו לפי טעמו.

    וסלט פשוט שמתאים לזה

    חומרים:

    ראש קטן של חסה סינית / קרח / מקורזלת - העיקר לא "ערבית"

    נבטים - קופסא קטנה

    כמה עלי בייבי סלק

    פלפל אדום חתוך לרצועות

    1/2 חבילה בצל ירוק קצוץ

    לרוטב:

    6 כפות שמן חמניות

    כף חומץ יין לבן

    הכנה:

    חותכים את החסה ושמים בקערה, מוסיפים את שאר הירקות. מערבבים את חומרי הרוטב, יוצקים מעל ומגישים.


    רוטב עגבניות

    חומרים:

    1 כף שמן

    2 בצלי שאלוט (או בצל בינוני אדום), קצוצים

    שן שום או שתים – מעוכות

    פחית של עגבניות מרוסקות (400 גרם)

    קופסה של קטנה רסק עגבניות

    מלח ופלפל

    פטרוזיליה קצוצה

    הכנה:

    1. מטגנים את השאלוט בעדינות בשמן עד שהם משקיפים. מוסיפים את העגבניות, הרסק והשום. מערבבים ומתבלים במלח ופלפל. מביאים לרתיחה ומבשלים בעדינות עוד כ 30 דקות או עד שהרוטב מסמיך. מוסיפים את הפטרוזיליה. מגישים חם או קר.

    רוטב מקסיקני

    בדיוק כמו רוטב העגבניות, אבל צריך להוסיף צ'ילי ולוותר על הפטרוזיליה. אפשר לגוון עם טבסקו אם רוצים.

    רוטב שום

    חומרים:

    גביע שמנת חמוצה

    3 שיני שום מרוסקות

    כף עירית קצוצה

    מלח ופלפל לפי הטעם

    הכנה:

    מערבבים הכל יחד. טוב גם לבשר וגם לירקות.

    רוטב חזרת

    חומרים:

    כוס שמנת חמוצה

    1/3 כוס חזרת מרוסקת

    2 כפיות מיץ לימון

    מלח ופלפל

    הכנה:

    מערבבים הכל ומחזיקים בקרור עד לשימוש.


    רוטב חרדל

    חומרים:

    כוס שמנת חמוצה

    שתי כפות חרדל חריף

    שתי כפיות אבקת חרדל

    1/2 1 כפיות רוטב ווסטרשייר

    הכנה:

    מערבבים הכל ומחזיקים בקרור עד לשימוש.


חזרה