שלח להדפסה  
מרקים

לחצו כאן להגדיל הטקסט לחצו כאן להגדיל הטקסט

מרק זנב שור / שגיא קופר


חומרים
1 ק"ג זנב שור מחולק
בצל בינוני, פרוס
2 כפות שמן לטיגון
2 ליטר מים
כפית מלח
כמה גרגירי פלפל שחור
1/3 כוס פטרוזיליה קצוצה
2 גזרים חתוכים לקוביות
3 מקלות סלרי קצוצים גס
עלה דפנה
2 עגבניות חתוכות, ללא גרעינים וקליפה
כפית טימין
כף קמח רגיל
כף חמאה או מרגרינה
אופן ההכנה
  1. מחממים שמן בסיר גדול ומשחימים את חלקי הזנב עם הבצל.
  2. מוסיפים המים, המלח והפלפלים ומבשלים ברתיחה עדינה כשעתיים. מכסים, וממשיכים לבשל על אש נמוכה עוד כשלוש שעות.
  3. מוסיפים את הירקות ויתר התבלינים ומבשלים עוד כחצי שעה, עד שהירקות מתרככים.
  4. מסננים את המרק ומקררים כשעה במקרר.
  5. בינתיים מכניסים את חלקי הבשר האכילים והירקות לבלנדר או למעבד מזון ומעבדים למחית.
  6. מוציאים את המרק מהקרור ומורידים את שכבת השומן שהצטברה למעלה. מחממים שוב את המרק.
  7. בסיר יבש – ופה צריך לעבוד בזריזות – משחימים את הקמח ומוסיפים לו את החמאה. מערבבים. לאט ובסבלנות מוסיפים את המרק והירקות ומערבבים לתערובת הקמח (שלא יהיו גושים). מתקנים תיבול. את היין מוסיפים ממש לפני ההגשה.


חזרה