שלח להדפסה  
בשר

לחצו כאן להגדיל הטקסט לחצו כאן להגדיל הטקסט

ברווז צלוי במילוי תפוחים ולחם / שגיא קופר

ברווז הוא עוף מאוד שמן. רצוי לדקור אותו בשיפוד לאורך צדי הגוף ובחיבורי הירכיים לגוף. כך יצא השומן המומס בקלות, יצטבר בתבנית ואנחנו נוכל להיפטר ממנו. וכך גם נקבל עור פריך יותר. אפשר להחליף את הברווז בעוף. במקרה הזה צריך לקצר את זמן הצליה ולשים לב שלא יתייבש (להבריש עם המיצים יותר).


חומרים
ציפור במשקל 2-2.5 ק"ג
מלח 
פלפל שחור גרוס טרי
300 גרם בשר בקר טחון 
300 גרם בשר אחר טחון
ביצה טרופה 
50-60 גרם (חצי כוס) פרורי לחם 
1/2 כפית מיורן 
תפוחים לאפיה (הירוקים) בינוניים, קלופים, מגולענים וחתוכים לקוביות
אופן ההכנה
1. מחממים את התנור ל-200 מעלות צלזיוס.

2. שוטפים את הציפור במים קרים ומיבשים היטב מבפנים ומבחוץ במגבת נייר. ממליחים ומפלפלים את העוף מבפנים.

3. בקערה מתאימה, מערבבים היטב את הבשר הטחון עם כל המרכיבים מלבד התפוחים. מוסיפים את התפוחים וממלאים את העוף. לא דוחסים, משאירים מקום למילוי לתפוח.

4. סוגרים בשיפוד או קיסמים (אם אפשר, משתמשים לשם כך בעור הצואר). מניחים על רשת בתבנית צליה ומכניסים לתנור החם.

5. צולים את הברווז או העוף – חזה כלפי מעלה – כ-20 דקות, עד שהוא משחים קלות. אז מוציאים כמה שומן שאפשר מהתבנית, ומורידים את החום ל- 180 מעלות לערך. ממשיכים לצלות כשעה, או עד שהציפור מוכנה. כדי לדעת אם מוכן, דוקרים במקום העבה ביותר – קרי הירך. המיצים שיוצאים אמורים להיות שקופים או צהבהבים.

6. מניחים את הציפור, מכוסה בנייר אלומיניום, על צלחת הגשה מחוממת, ונותנים לה לספוג חזרה חלק מהנוזלים שאבדה. מגישים עם כרוב אדום מבושל וחם.

חזרה