פטריות שמפיניון מטוגנות
/ דניאל מרציאנו, מתוך "המיני אנציקלפודיה לבישול צרפתי ביתי"
ניתן להעשיר את טעם הפטריות המטוגנות בתיבול פירורי הלחם שמצפים את הפטריות. ניתן להוסיף מעט פפריקה מתוקה, שום ופטרוזיליה קצוצים דק.
|
חומרים (4 מנות)
|
8-12 פטריות שמפיניון טריות וגדולות |
פרורי לחם לא מתובלים |
ביצה |
מלח |
פלפל שחור |
אופן ההכנה |
- מנקים בעזרת סמרטוט לח את הפטריות מבלי לשטוף אותן.
- חותכים את רגלי הפטריות בחלקן התחתון ולכן משאירים פטריות שלמות עם 2/3 מאורך הרגליים.
- טורפים ביצה עם מלח ופלפל ומטבילים את הפטריות. לבסוף, מגלגלים את הפטריות בפירורי לחם לציפוי כל שטח הפטריה.
- מטגנים בשמן עמוק את הפטריות עד לקבלת גוון זהוב. מגישים חם מאוד עם פלח לימון לסחיטה.
|
חזרה |