שלח להדפסה  
ירקות וקטניות

לחצו כאן להגדיל הטקסט לחצו כאן להגדיל הטקסט

פטריות שמפיניון מטוגנות / דניאל מרציאנו, מתוך "המיני אנציקלפודיה לבישול צרפתי ביתי"

ניתן להעשיר את טעם הפטריות המטוגנות בתיבול פירורי הלחם שמצפים את הפטריות. ניתן להוסיף מעט פפריקה מתוקה, שום ופטרוזיליה קצוצים דק.


חומרים (4 מנות)
8-12 פטריות שמפיניון טריות וגדולות
פרורי לחם לא מתובלים
ביצה
מלח
פלפל שחור
אופן ההכנה
  1. מנקים בעזרת סמרטוט לח את הפטריות מבלי לשטוף אותן.
  2. חותכים את רגלי הפטריות בחלקן התחתון ולכן משאירים פטריות שלמות עם 2/3 מאורך הרגליים.
  3. טורפים ביצה עם מלח ופלפל ומטבילים את הפטריות. לבסוף, מגלגלים את הפטריות בפירורי לחם לציפוי כל שטח הפטריה.
  4. מטגנים בשמן עמוק את הפטריות עד לקבלת גוון זהוב. מגישים חם מאוד עם פלח לימון לסחיטה.




חזרה