עגבניות תמר מיובשות
/ רפאל חתוכה
עגבניות תמר אפשר למצוא בשווקים בעונת הקיץ. הייבוש נעשה בשמש, או בחום נמוך בתנור.
|
חומרים
|
1 ק"ג עגבניות תמר בשלות |
כ-200 גרם מלח גס |
סוכר |
שמן זית |
אופן ההכנה |
- חותכים את העגבניות לרבעים לאורכן. עגבניות גדולות במיוחד מחלקים ל-8.
- מניחים את העגבניות על משטח חלק כגון שולחן פורמייקה, משטח זכוכית, או פח. זורים מלח גס ומייבשים בשמש במשך כ-3 ימים (בערב מומלץ לכסות את כל העסק בניילון, כדי שהעגבניות לא יספגו לחות).
- לאחר הייבוש, מזליפים שמן זית ומעט סוכר ומכניסים לצנצנת מעוקרת (שנטבלה במים רותחים). כבר ביום השלישי אפשר לאכול. ניתן להוסיף ענפי רוזמרין להעשרת הטעמים.
- למי שאין אפשרות לייבוש בשמש, או אם אתם גרים באזורים לחים במיוחד, אפשר גם בתנור: מסדרים את רבעי העגבניות על תבנית שטוחה, זורים מלח ומכניסים לתנור שחומם מראש ל-90 מעלות צלזיוס למשך כ-10 שעות, או עד שהנוזלים בעגבניות מתאדים.
|
חזרה |