שלח להדפסה  
קינוחים

לחצו כאן להגדיל הטקסט לחצו כאן להגדיל הטקסט

עוגה בחושה בסיסית / מתוך הספר "עוגות יום הולדת"

העוגה משמשת כבסיס לעוגות מקושטות, ראו קישורים למתכוני עוגות מקושטות בצד.


חומרים
125 גרם חמאה רכה
1 כפית תמצית וניל
3/4 כוס (165 גרם) סוכר
2 ביצים
1.5 כוסות (225 גרם) קמח תופח
1/2 כוס (125 מ"ל) חלב
אופן ההכנה
  1. מחממים תנור לחום בינוני (180 מעלות צלזיוס) מרפדים ומשמנים את התבנית (גודל התבנית לפי גודל העוגה - המתכונים בספר מצוין הגודל לכל עוגה בנפרד).
  2. שמים בקערת מערבל חשמלי את החמאה, תמצית הווניל והסוכר ומערבלים לתערובת תפוחה ובהירה. תוך כדי ערבול, מוסיפים את הביצים אחת אחת ומערבלים עד שהן נבלעות בתערובת. מוסיפים את הקמח והחלב בהדרגה.
  3. מעבירים את הבצק לתבנית, ואופים עד שהעוגה מוכנה (זמן האפייה מצוין לכל עוגה בנפרד, לפי גודל התבנית).
  4. מצננים את העוגה בתבנית 5 דקות, מוציאים מהתבנית ומעבירים לצינון מלא על הרשת.
  5. הכנת העוגה לקישוט:  מיישרים את חלקה העליון של העוגה בעזרת סכין לחם רחבה משוננת ויציבה.
  6. כדאי לצנן את העוגה כשבסיסה התחתון, השטוח, פונה כלפי מעלה. צד זה, ללא הפירורים, מתאים יותר לקישוט.
  7. אם מתכוונים לצפות את העוגה בקרם, כדאי לאפות אותה יום קודם כדי שהפירורים לא יתערבבו בקרם ויפגעו במרקם הסופי.
  8. אחרי שהעוגה מצטננת, שומרים אותה בכלי אטום במקרר למשך לילה, ומקשטים אותה כשהיא קרה.
  9. אם נראה לכם שתהליך הקישוט יימשך יותר מחצי שעה, הכניסו את העוגה למקפיא (לא מכוסה) למשך 30 דקת, לפני שמתחילים לקשט.
חזרה