שלח להדפסה  
דגים

לחצו כאן להגדיל הטקסט לחצו כאן להגדיל הטקסט

פילה לברק ברוטב גבינה כחולה ואגוזי קליפורניה / פז רוטנברג


חומרים
200 גרם גבינה כחולה(רוקפור,הגליל,סטילטון,גורגונזולה)
375 מ"ל שמנת מתוקה 
350 גרם אגוזי פקאן (אגוזי קליפורניה)טחונים
4 שיני שום כתושות
4 כפות יין לבן 
צרור עירית קצוץ דק
מלח 
פלפל 
אופן ההכנה
1.מחממים את התנור ל 180 מעלות

2.מושחים בשמן זית את הפילטים מסדרים על נייר אפיה משומן בתבנית אפיה

3.מכניסים לתנור ל- 7 דקות.

4.את הרוטב נכין ב - 7 הדקות הפנויות – שמים מחבת על הכיריים ומוזגים פנימה את השמנת המתוקה.

5.מחממים על אש בינונית תוך כדי בחישה.

6.מוסיפים מיד את שיני השום, היין הלבן ואת האגוזים הטחונים.

7.כשהשמנת מתחילה לרתוח אנו מנמיכים את האש ומוסיפים את הגבינה המפוררת מערבבים ומחזירים את האש למצב בינוני.

8.לאחר כדקה וחצי בישול על אש בינונית תוך כדי בחישה, הרוטב מסמיך, מכבים את האש ומוסיפים כף עירית קצוצה

9.מוציאים את התבנית מהתנור ומוציאים את הפילטים לצלחות

10.יוצקים מהרוטב על הדג ומגישים עם אצבעות תפו"א או סלט ירוק

11.בתאבון
אפשרי גם עם פילה בס / דניס / סלמון

חזרה