|
|
|
|
שזיפים ממולאים- אלברקוק מעמרין
/ רבקה לוי מלול
|
חומרים (6 מנות)
|
300-350 גרם בשר טחון |
1 ק"ג שזיפים מיובשים |
4-5 בצלים |
100 גרם אגוזים קלויים במקצת (לא הכרחי) |
1/4 כוס שמן |
1 כוס מים |
1/2 לימון |
1 כף דבש |
1/2 כפית פלפל לבן |
1/8 כפית זנגוויל |
1 כפית קינמון |
אופן ההכנה |
- חולטים את השזיפים במים חמים למשך שעה. מעבירים חריץ לאורך, ומוציאים את הגלעין בעדינות – על השזיף להישאר שלם.
- מכינים את תערובת הבשר וצרים ממנה כדורים קטנטנים. מכניסים לשזיף ומהדקים אותו בכף היד. ממלאים כך את כל השזיפים.
- קולפים את הבצלים, חותכים לרצועות אורך, מאדים בסיר על אש קטנה. מניחים מעל את השזיפים הממולאים. מערבבים את המים, התבלינים והשמן ויוצקים מעל לשזיפים. מבשלים כשעה על אש קטנה.
- יש לנהוג בתבשיל זה בעדינות רבה, כדי שהשזיפים יישארו שלמים. לאחר כ-30 דקות קוצצים את האגוזים, מערבבים אותם בדבש, בקינמון ובמיץ לימון, ומפזרים מעל לשזיפים. מוסיפים לבשל עוד כ-15 דקות.
| חזרה | | |