שלח להדפסה  
רטבים

לחצו כאן להגדיל הטקסט לחצו כאן להגדיל הטקסט

צ'אטני תמרים ונענע / פיליס גלזר

צ'אטני טרי (לא מבושל), שאפשר להגיש עם עוף או בשר צלוי, עם אגרול או כליווי לתבשילי קארי. בהודו מכינים אותו על עלי ומכתש, אבל אפשר גם לקצוץ עשבי תיבול ופלפל חריף במעבד מזון, ואז להוסיף את יתר החומרים.


חומרים
250 גרם עיסת תמרים ללא חרצנים (חצי חבילה)
1 פלפל ירוק חריף קצוץ דק, ללא זרעים
2 כפות נענע קצוצה דק
1 כף כוסברה טרייה קצוצה דק (או נענע)
1 כפית כורכום
1 כפית מלח
1.5 כפית ג'ינג'ר טרי מגורר או 1/4 כפית אבקה
מיץ מ 1 לימון או ליים
מים רותחים לפי הצורך
אופן ההכנה
  1. אם מכינים ביד, שמים את עיסת התמרים בקערה, מוסיפים 1-2 כפות מים רותחים ומרככים בעזרת גב כף עץ.
  2. מוסיפים את יתרת החומרים, מערבבים היטב ומוסיפים עוד מים רותחים טיפה אחרי טיפה, עד לקבלת המרקם הרצוי.
  3. התערובת תהיה במרקם של דיפ, אך אפשר לדלל אותו לשימוש כרוטב.


חזרה