שלח להדפסה  
משקאות

לחצו כאן להגדיל הטקסט לחצו כאן להגדיל הטקסט

מי עגבניות צלולים / ניצן רז

מדובר במיצוי טעמן של עגבניות, לנוזל צלול בטעם חזק של עגבניה. חשוב להשתמש בעגבניות בשלות, המכילות יותר נוזלים.


חומרים (6 מנות)
8 עגבניות גדולות בשלות מאוד
15 עלי נענע
2 כפיות סוכר
1 כפית מלח
אפשרות:6 כפיות סאקי (יין אורז יפני)
אופן ההכנה
  1. שמים את כל המרכיבים במעבד המזון ומעבדים למחית חלקה.
  2. שיטת התלייה: מניחים מסננת על קערה. שמים את המחית בבד גאזה או בבד חיתול ותולים (על הברז בכיור, למשל) מעל המסננת. משהים כשעה וחצי, במהלכם יטפטפו נוזלי העגבניות השקופים למסננת. אסור לגעת או למעוך את הבד או את המחית. זה ייפגע בצלילות הנוזל.
  3. שיטת ריפוד המסננת: מרפדים מסננת בבד גאזה או בבד חיתול ומניחים על קערה. יוצקים את המחית למסננת. משהים שלוש שעות (רצוי לאחסן במקרר) עד שכל הנוזלים ניגרים לכלי, מבלי למעוך את המחית ומבלי לגעת בבד. זה ייפגע בצלילות הנוזל.
  4. התוצאה: נוזל שקוף בטעם עגבניות שאותו אפשר לשמור במקרר שבוע.
    מה עושים בנוזל הצלול?
  5. מגישים בתוכו עגבניות ומלפפונים קצוצים דק דק, ויש מרק קר חדש.
  6. קוקטייל עגבניות וודקה שקוף: שמים בשייקר 200 מ"ל מי עגבניות, 40 מ"ל וודקה, 1 כוס קרח ומערבבים היטב. מניחים במרכז כל כוס עגבניות שרי (כמו שמניחים זית בקוקטייל מרטיני), ויוצקים את הקוקטייל. מוסיפים פרוסות דקיקות מפלפלון צ'ילי פרוס דק.
  7. יוצקים קוביות ג'לי עגבניות: מכינים שתי קעריות מי קרח. שורים באחת 2 עלי ג'לטין כמה דקות, עד שהם מתגמשים, וסוחטים אותם היטב. שמים בסיר רבע כוס מי עגבניות, מרתיחים ויוצקים לקערה, אותה מניחים על קערת הקרח. מוסיפים את עלי הג'לטין הסחוטים וטורפים במטרף ידני כ-20 שניות, מוסיפים את שארית מי העגבניות שהכנו טורפים עד שהמים מצטננים לטמפרטורת החדר. מרפדים תבנית בניילון נצמד, יוצקים לתוכה את תכולת הקערה, מכסים ומאחסנים במקפיא 15 דקות, לקבלת ג'לי יציב. מוציאים, הופכים על משטח, מסירים את הניילון וחותכים לקוביות. שומרים במקרר עד יומיים. משלבים במנות קרות, למשל בסלט עגבניות (כי מנות חמות עלולות להמיס את הקוביות מיד).
חזרה