שלח להדפסה  
קינוחים

לחצו כאן להגדיל הטקסט לחצו כאן להגדיל הטקסט

עוגה בחושה עם תפוחים מטוגנים, דבש וקינמון / בני סיידא מתוך הספר "קלות ומהירות - עוגות"

עוגה עסיסית, עשירה בדבש, תפוחים וקינמון. אפשר להגיש עם כדור גלידת וניל או רוטב וניל צונן. זמן הכנה: 20 דקות.


חומרים
1 ק"ג תפוחים מסוג גרנד סמיט
350 גרם חמאה רכה
3 כפות דבש
1 כפית קינמון
1.25 כוסות סוכר
4 ביצים
2.5 כוסות קמח תופח
1 כף קליפת לימון מגוררת
לזרייה:
3 כפות סוכר
1 כפית קינמון
תבנית קפיצית בקוטר 26 ס"מ, משומנת ומקומחת, או שתי תבניות כיכר באורך 30 ס"מ משומנות
אופן ההכנה
  1. מחממים תנור לחום בינוני (180 צ.). קולפים את התפוחים, מסירים את הליבות ופורסים ל-8 פלחים. ממיסים במחבת 100 גרם חמאה, מוסיפים את התפוחים ומטגנים 5 דקות על להבה גבוהה. מוסיפים את הדבש והקינמון ומטגנים עד שהתפוחים יזהיבו.
  2. שמים בקערת המערבל את הסוכר ויתרת החמאה ומערבלים 5 דקות. מוסיפים את הביצים בזו אחר זו ואחר כך את הקמח, ומערבלים עוד 3 דקות. מוסיפים לבלילה את התפוחים וקליפת הלימון ומערבבים היטב.
  3. יוצקים לתבנית וזורים מעל את הסוכר והקינמון. אופים כ-40 דקות, עד שקיסם הננעץ במרכז העוגה ייצא יבש.




חזרה