שלח להדפסה  
קינוחים

לחצו כאן להגדיל הטקסט לחצו כאן להגדיל הטקסט

טארט לימון / בני סיידא מתוך הספר "קלות ומהירות - עוגות"

עוגיות חמאה טחונות עם קליפת לימון מגוררת מהוות מצע פריך וריחני למלית לימון ושמנת הנאפית בחום נמוך. טעים עם סורבה לימון. זמן הכנה: 20 דקות.


חומרים
לבסיס:
250 גרם עוגיות חמאה טחונות
2 כפיות קליפת לימון מגוררת דק
100 גרם חמאה מומסת
למלית:
6 ביצים
1.5 כוסות סוכר
3/4 כוס מיץ לימון סחוט טרי
2 כפות קליפת לימון מגוררת דק
3/4 כוס שמנת מתוקה
לעיטור:
קליפות לימון מסוכרות (לא הכרחי)
תבנית קפיצית בקוטר 26 ס"מ משומנת
אופן ההכנה
  1. מחממים תנור לחום נמוך (150 צ.). מערבבים בקערה את כל מרכיבי הבסיס, משטחים על תחתית התבנית ומהדקים היטב. מכניסים למקפיא כ-10 דקות.
  2. מקציפים את הביצים עם הסוכר 3 דקות, מוסיפים את מיץ הלימון וקליפת הלימון ומערבבים. מוסיפים את השמנת ומערבבים. יוצקים את התערובת בזהירות לתבנית.
  3. אופים 50-60 דקות, עד שהמלית תתייצב. מצננים, ואם רוצים – מעטרים בקליפות לימון מסוכרות. מגישים בטמפרטורת החדר.




חזרה