שלח להדפסה  
מאפים מלוחים

לחצו כאן להגדיל הטקסט לחצו כאן להגדיל הטקסט

בייגלה לעצלנים / איילת בן-יוסף


חומרים
1 חבילת בצק שמרים מוכן
1 כפית סודה לשתייה מומסת בתוך 1 כוס מים
1 ביצה טרופה
מלח גס, שומשום
אופן ההכנה
  1. מפשירים ומתפיחים את הבצק עד שהוא מכפיל את נפחו.
  2. מחממים תנור ל-200 מעלות צלזיוס.
  3. מחלקים את הבצק ל-12 חתיכות שוות ומקמחים משטח עבודה. יוצקים את המים עם הסודה לכלי רחב ורדוד.
  4. מגלגלים כל חתיכת בצק לנקניק ארוך ומעצבים בצורת בייגלה (איך שאתם אוהבים או מצליחים להתמודד).
  5. טובלים טבילה מהירה בתוך המים ומסדרים על תבנית אפייה מרופדת בנייר אפייה. מניחים לתפוח בשקט כ-10 דקות.
  6. מברישים בביצה טרופה ומפזרם מלח, שומשום או גבינה מגוררת. אופים כ-15 דקות, עד שהבייגלה שחומים.

חזרה