|
|
|
|
ברולה אוכמניות כחולות ופטל
/ אנה סלבי מתוך הספר "מזונות מופלאים"
|
חומרים
|
250 גרם אוכמניות כחולות |
250 גרם פטל |
1.5 כוס יוגורט יווני סמיך, או גבינה לבנה רכה, דלת שומן |
4-6 כפות סוכר חום כהה ורך מסוג מוסקוודו, או דבשה (מולסה) |
אופן ההכנה |
- מערבבים את האוכמניות והפטל ומחלקים בין ארבע קעריות אישיות חסינות-אש, או בכלי גדול חסין-אש.
- עורמים את היוגורט על הגרגרים ומחליקים. בשלב זה אפשר להשיב את הקינוח למקרר ולצנן משך הלילה או עד לשעת ההגשה.
- זורים סוכר בשכבה אחידה על היוגורט, ומניחים את הקעריות בתבנית אפייה. מניחים מתחת לגריל במשך 1-2 דקות, קרוב אל מקור החום, או עד שהסוכר מתמוסס ומבעבע. מגישים מיד.
| חזרה | | |