שלח להדפסה  
קינוחים

לחצו כאן להגדיל הטקסט לחצו כאן להגדיל הטקסט

ברולה אוכמניות כחולות ופטל / אנה סלבי מתוך הספר "מזונות מופלאים"


חומרים
250 גרם אוכמניות כחולות
250 גרם פטל
1.5 כוס יוגורט יווני סמיך, או גבינה לבנה רכה, דלת שומן
4-6 כפות סוכר חום כהה ורך מסוג מוסקוודו, או דבשה (מולסה)
אופן ההכנה
  1. מערבבים את האוכמניות והפטל ומחלקים בין ארבע קעריות אישיות חסינות-אש, או בכלי גדול חסין-אש.
  2. עורמים את היוגורט על הגרגרים ומחליקים. בשלב זה אפשר להשיב את הקינוח למקרר ולצנן משך הלילה או עד לשעת ההגשה.
  3. זורים סוכר בשכבה אחידה על היוגורט, ומניחים את הקעריות בתבנית אפייה. מניחים מתחת לגריל במשך 1-2 דקות, קרוב אל מקור החום, או עד שהסוכר מתמוסס ומבעבע. מגישים מיד.

חזרה