שלח להדפסה  
ירקות וקטניות

לחצו כאן להגדיל הטקסט לחצו כאן להגדיל הטקסט

פלאפל אפוי עם סלט בצל אדום בפיתה עיראקית / אנה סלבי מתוך הספר "מזונות מופלאים"

אנו הישראלים מכירים את הפלאפל שמטוגן בטיגון עמוק. במתכון שלפנינו מברישים את כדורי הפלאפל בשמן ואופים בתנור עד שהם נהיים פריכים. סלט הבצל האדום הנלווה אליהם, מוסיף מימד נוסף של פריכות, כמו גם את טעמו האופייני של בצל מזרח תיכוני מתוק.


חומרים (4 מנות)
2 קופסאות (400 גרם כ"א) גרגרי חומוס אורגניים
3 שיני שום כתושות
2 כפיות זרעוני כוסברה גרוסים
4 כפות כוסברה קצוצה
1 בצל קטן, קצוץ דק
1 ביצה גדולה, טרופה
2 כפות שמן בוטנים או שמן צמחי
1 בצל אדום
חופן עלי כוסברה
חופן עלי פטרוזיליה
1 כפית זרעוני כמון
2 כפות מיץ לימון
150 מ"ל יוגורט טבעי סמיך
1/2 מלפפון ירוק, מגורר ומסונן
מלח ים ופלפל
8 פיתות עיראקיות פיתות
אופן ההכנה
  1. מכניסים את גרגרי החומוס, השום, זרעוני הכוסברה הגרוסים, הבצל ועלי כוסברה למעבד מזון או ממחה ומעבדים היטב למחית חלקה למדי.
  2. טורפים את הביצה עם מלח ופלפל, מוסיפים לתערובת החומוס ומערבבים היטב. קורצים כדורים בגודל אגוזי מלך. מסדרים בתבנית אפייה משומנת קלות ומצננים משך 4 שעות או במשך הלילה.
  3. מברישים את כדורי הפלאפל בשמן ואופים בתנור שחומם מראש ל- 200 מעלות צלזיוס (דרגה 6 בתנור גז), למשך 20 דקות. הופכים פעם אחת.
  4. בינתיים, פורסים דק את הבצל האדום ומניחים בקערה יחד עם עלי הכוסברה והפטרוזיליה.
  5. מחממים מחבת יבשה וקולים את זרעוני הכמון, מוסיפים אותם לבצל הפרוס בתוספת מיץ הלימון ומשהים כ-10 דקות.
  6. מערבבים את היוגורט עם המלפפון הירוק המגורר, ממליחים ומפלפלים. כאשר כדורי הפלאפל מוכנים עוטפים אותם בפיתות עיראקיות עם סלט הבצל בתוספת כף גדושה של תערובת היוגורט.




חזרה