שלח להדפסה  
מרקים

לחצו כאן להגדיל הטקסט לחצו כאן להגדיל הטקסט

בורשט של סלק ורימונים / אן קליינברג מתוך הספר "רימונים"

תשכחו את כל מה שאתם יודעים על בורשט. המודל המשודרג הזה מותיר מאחור את הגרסה הרוסית והמזרח אירופאית של המרק הזה. נתחי הבשר מעשירים אותו, העלים הירוקים מוסיפים לו נופך מיוחד, והמגע של סירופ הרימונים מעניק לו מתיקות. לחם איכותי בעל קרום מתפצפץ הוא כל מה שנחוץ כדי להפוך את המרק העשיר הזה לארוחה.


חומרים (8 מנות)
3 כפות שמן קנולה
3 בצלים יבשים קצוצים
3 שיני שום קצוצות
500 גרם בשר לצלי חתוך לנתחים
3 ראשי סלק קלופים וחתוכים לריבועים
8 כוסות מים
1/4 כוס אפונה ירוקה או צהובה, יבשה שטופה
3 כפות אורז בסמטי או אורז ארוך אחר, שטוף
1 כוס בצל ירוק קצוץ כולל חלקים לבנים וירוקים
1 כוס פטרוזיליה טרייה קצוצה
1 כוס כוסברה טרייה קצוצה
2 כוסות תרד קצוץ
מלח ופלפל שחור טחון טרי
2 כפות סירופ רימונים
אופן ההכנה
  1. מחממים את שמן הקנולה בסיר גדול וכבד על אש בינונית-גבוהה. מוסיפים את השום ואת הבצל ומטגנים קלות במשך שלוש עד חמש דקות, או עד שהבצל נעשה שקוף. מוסיפים את הבשר ואת הסלק וממשיכים לטגן למשך שלוש דקות נוספות. מוספים שתי כוסות מים ומביאים לרתיחה. מקטינים את האש, מכסים את הסיר ומבשלים על אש נמוכה כשעה, או עד שהבשר והסלק מבושלים. מזלג אמור להינעץ בסלק בקלות. באמצעות כף מחוררת מעבירים את הבשר ואת הסלק לצלחת, מכסים ומניחים בצד.
  2. מוסיפים לסיר את שש כוסות המים הנותרות, את האפונה היבשה, האורז, הבצל הירוק, הפטרוזיליה, הכוסברה והתרד, ומרתיחים מעל אש גדולה. מנמיכים את האש, מכסים את הסיר, ומבשלים על אש קטנה 45 דקות.
  3. מחזירים את הבשר ואת הסלק לסיר ומתבלים לפי הטעם במלח ופלפל. מוסיפים את סירופ הרימונים ומבשלים שלוש דקות נוספות. לפני ההגשה טועמים ומתקנים את התיבול.

חזרה