שלח להדפסה  
קינוחים

לחצו כאן להגדיל הטקסט לחצו כאן להגדיל הטקסט

עוגת קרם שניט / דליה ברכה


חומרים
כ - 35 ס"מ בצק עלים מופשר
4 כוסות חלב
3 ביצים
1 שקית סוכר וניל
קורט מלח
25 גרם מרגרינה
3 כפות גדושות קמח
1 כוס סוכר
אופן ההכנה
  1. מחממים תנור ל - 250 מעלות צלזיוס.
  2. משמנים את התבנית הגדולה של התנור, חותכים את בצק העלים לגודל התבנית, ומשטחים אותו עליה. מחוררים את הבצק בעזרת מזלג כדי שלא יתנפח. אופים במשך 6-7 דקות או עד שהבצק משחים. מוציאים ומקררים על רשת.
  3. מחממים את החלב עד לסף רתיחה ומנמיכים את הלהבה.
  4. מערבבים את הביצים, הסוכר, סוכר והניל והמלח בבלנדר. מוסיפים בהדרגה את הקמח.
  5. מוסיפים בהדרגה, תוך כדי בישול וערבוב, את תערובת הביצים לחלב. אם נוצרים גושים, מורידים מהלהבה, מערבבים, ומחזירים לאש. אחרי הוספת כל תערובת הביצים לחלב, ממשיכים לחמם ללא מכסה תוך כדי ערבוב עד לרתיחה מלאה של התערובת. מורידים מהאש ומוסיפים את המרגרינה. מצננים.
  6. חותכים את הבצק האפוי לשניים. מניחים חצי על יריעה גדולה של נייר כסף. מורחים את הקרם, מניחים מעל את העלה השני, ועוטפים היטב בנייר כסף. מצננים במקרר כמה שעות. אחרי שהעוגה מתקררת, פורים בעזרת סכין משוננת ל- 12 ריבועים ומגישים.
  7. כדי לשמור על צורת העוגה, מומלץ להניח אותה בתוך תבנית בגודל מתאים.

חזרה