שלח להדפסה  
פירות ים

לחצו כאן להגדיל הטקסט לחצו כאן להגדיל הטקסט

ספגטי עם מולים וקלמרי ברוטב עגבניות ירוקות ופרמזן / סמדר סימקין מתוך הספר "המטבח של סמדר סימקין - פירות ים"


חומרים
300 גרם קלמארי מנוקים פרוסים לטבעות
500 גרם מולים
1/2 כוס שמן זית
1 בצל סגול קלוף וקצוץ
1 בצל סגול קלוף ופרוס לטבעות דקות
7 עגבניות ירוקות גדולות
4 כפות נענע קצוצה עלים בלבד
2 כפות צלפים קצוצים גס
5 שיני שום קלופות וקצוצות
1 כוס יין לבן יבש
מיץ מ-2 לימונים
מלח
פלפל שחור טחון טרי
1 כוס גבינת פרמזן (או קשקבל) מגוררת
אופן ההכנה
  1. חותכים את העגבניות לקוביות בגודל 5 ס"מ.
  2. בסיר רחב מחממים את שמן הזית. כאשר השמן חם מוסיפים את הבצל הקצוץ ומאדים עד שנעשה שקוף. מוסיפים את השום הקצוץ ומטגנים מספר שניות (יש להקפיד שלא יזהיב). מוסיפים את העגבניות הקצוצות ומבשלים כ-5 דקות.
  3. מוסיפים את הקלמרי והמולים וממשיכים לבשל תוך כדי ערבוב כ-3 דקות.
  4. מוסיפים את הנענע הקצוצה והצלפים. יוצקים את היין ומיץ הלימון, מערבבים היטב, ממליחים ומפלפלים לפי הטעם. מביאים לרתיחה, מכסים ומבשלים על סף רתיחה מעל אש קטנה כ-12-15 דקות.
  5. בינתיים מכינים את הספגטי על פי הוראות היצרן, מסננים, יוצקים שמן זית, מערבבים ושומרים במקום חם.
  6. מוסיפים מחצית מכמות הפרמזן לסיר עם רוטב העגבניות ומערבבים היטב.
  7. יוצקים את הרוטב על הספגטי, מערבבים, מפזרים את יתרת הפרמזן ומגישים חם.




חזרה