שלח להדפסה  
פירות ים

לחצו כאן להגדיל הטקסט לחצו כאן להגדיל הטקסט

שרימפס בבננות, חלב קוקוס ונענע / סמדר סימקין מתוך הספר "המטבח של סמדר סימקין - פירות ים"


חומרים
1 ק"ג שרימפס קלופים ומנוקים (עם או ללא הזנבות)
400 מ"ל חלב קוקוס
1 כף למון גראס קצוץ
4 בננות בשלות
50 גרם חמאה
2 שיני שום קלופות וקצוצות
1/2 כוס עלי נענע טריים וקצוצים דק
1 כף קורנפלור מדוללת במעט מים קרים
מלח
פלפל שחור טחון טרי
אופן ההכנה
  1. במחבת כבדה ממיסים את החמאה
  2. מוסיפים את השום והלמון גראס ומאדים כ-1 דקה (יש להקפיד שהשום לא יזהיב.
  3. פורסים 2 בננות לפרוסות ומוסיפים למחבת יחד עם השרימפס.
  4. מטגנים כ-3-4 דקות תוך כדי ערבוב עד שהשרימפס משנים את צבעם לורוד.
  5. יוצקים את חלב הקוקוס והנענע ומביאים לרתיחה תוך כדי ערבוב. מנמיכים את הלהבה לסף רתיחה.
  6. ממליחים ומפלפלים לפי הטעם. מוסיפים את הקורנפלור המדולל ומערבבים עד שמסמיך.
  7. פורסים את 2 הבננות הנוספות לפרוסות עבות, מערבבים לתוך המנה ומגישים.


חזרה