שלח להדפסה  
שונות

לחצו כאן להגדיל הטקסט לחצו כאן להגדיל הטקסט

לפת מזוגגת / חנוך פרבר

תוספת נהדרת לעוף צלוי או רוסט ביף.


חומרים (6 מנות)
1 ק"ג לפת קלופה
2 כפות חמאה או שמן זית
1 כף סוכר
1/2 כפית מלח
אופן ההכנה
  1. חותכים את הלפתות לשישה פלחים. מערבבים עם שאר החומרים ומניחים בשכבה אחת על קרקעית סיר רחב. מוסיפים מים כדי מחצית גובה הלפת ומביאים לרתיחה.
  2. מבשלים את הלפת מעל להבה בינונית, עד שהיא רכה אך לא מתפוררת (הזמן על-פי ותק הירק) והנוזל התאדה.
  3. מגבירים את הלהבה ומבשלים תוך ערבוב עדין כחמש דקות. מוסיפים 2-3 כפות מים, מערבבים, מפזרים פטרוזיליה קצוצה ומגישים.


חזרה