לפת מזוגגת
/ חנוך פרבר
תוספת נהדרת לעוף צלוי או רוסט ביף.
|
חומרים (6 מנות)
|
1 ק"ג לפת קלופה |
2 כפות חמאה או שמן זית |
1 כף סוכר |
1/2 כפית מלח |
אופן ההכנה |
- חותכים את הלפתות לשישה פלחים. מערבבים עם שאר החומרים ומניחים בשכבה אחת על קרקעית סיר רחב. מוסיפים מים כדי מחצית גובה הלפת ומביאים לרתיחה.
- מבשלים את הלפת מעל להבה בינונית, עד שהיא רכה אך לא מתפוררת (הזמן על-פי ותק הירק) והנוזל התאדה.
- מגבירים את הלהבה ומבשלים תוך ערבוב עדין כחמש דקות. מוסיפים 2-3 כפות מים, מערבבים, מפזרים פטרוזיליה קצוצה ומגישים.
|
חזרה |