עוף "מדפונה" עם ירקות שורש
/ שף אייל לביא, מסעדת "פסטיס"
מדובר במנה בדואית: עוף או כבש "קבור" בתוך תנור באדמה, שם הוא מתבשל לאיטו כ- 3-4 שעות בתוספת ירקות ותבלינים.
|
חומרים (5 מנות)
|
1 עוף בינוני שלם ונקי |
2 תפוחי אדמה קלופים וחתוכים לקוביות גדולות |
2 גזרים קלופים וחתוכים |
2 בצלים קלופים וקצוצים גס |
4 גבעולי סלרי אמריקני קצוצים |
5 ס"מ ג'ינג'ר טרי מגורר |
8 שיני שום שלמות וקלופות |
1 לימון פרוס עם הקליפה |
צרור גדול של טימין או זעתר טרי |
1 כף שטוחה מלח |
1 כף שטוחה פלפל גרוס |
1 כף שטוחה בהרט |
1/4 כוס שמן זית |
1/2 כוס יין לבן יבש (שרדונה) |
1 גליל רדיד אלומיניום רחב ועבה |
אופן ההכנה |
- מחממים תנור לחום של 250 מעלות צלזיוס.
- בקערה גדולה מערבבים את כל הירקות עם הג'ינג'ר, שיני שום, 3 פרוסות לימון, חצי מכמות התבלינים ושמן הזית.
- פורסים את רדיד האלומיניום על משטח העבודה – כ-40 ס"מ מבלי לתלוש אותו מהגליל. מפזרים עליו האלומיניום את ענפי התימין ומעליהם את שארית התבלינים ופרוסות הלימון.
- מניחים את העוף במרכז היריעה כשהוא מונח על החזה וכשרגליו פונות אלינו. בעזרת מספרי עוף או סכין חדה חותכים את הגב לאורכו ופותחים לצדדים. ממלאים את החלל שנוצר בירקות השורש.
- מקפלים את קצוות נייר האלומיניום כלפי מעלה ויוצקים את היין על העוף. סוגרים את העוף בחזרה (עד כמה שניתן).
- עוטפים את העוף בנייר האלומיניום מכל צדדיו, תוך הידוקו וקיפולו בכל שכבה. לאחר 5 שכבות תולשים את הרדיד, מסובבים את העוף וחוזרים על הפעולה. רדיד האלומיניום צריך לאטום את העוף לחלוטין, כדי לשמור על כל הנוזלים, הטעמים והארומה בזמן הבישול הארוך.
- צולים בתנור כ- 3-4 שעות. בסוף הבישול מוצאים את העוף מהתנור, פותחים את נייר האלומיניום בזהירות ומגישים על מגש או צלחת גדולה ביחד עם נייר האלומיניום, השומר על כל תכולת התבשיל. זהירות – חם מאוד!
|
חזרה |