שלח להדפסה  
דגים

לחצו כאן להגדיל הטקסט לחצו כאן להגדיל הטקסט

פילה לוקוס ברוטב שמן זית וזעפרן, עם ארטישוק ירושלמי / השף דרור שושן


חומרים
4 פילטים של לוקוס (דקר), כל אחד במשקל של כ- 150 גרם
500 גרם ארטישוק ירושלמי טרי ומקולף
לימון כבוש אחד
1/2 כפית זעתר
1/2 כפית טימין
1 בצל בינוני קצוץ
1/4 כוס שמן זית מעולה
מעט מלח גס
פלפל שחור גרוס
לרוטב:
1 חלמון
1/2 כוס שמן זית
10 חוטי זעפרן מושרים בכף מים חמים
1 שן שום כתושה
מעט עירית קצוצה
לטיגון:
שמן זית
אופן ההכנה
  1. מחממים תנור לחום מקסימלי - 250 מעלות צלזיוס.
  2. מרתיחים מים עם מעט מלח גס.
  3. חותכים את הארטישוק הירושלמי לסרטים וחולטים את הסרטים במים הרותחים כשלוש דקות מוציאים ומעבירים לקערה ובה מי קרח.
  4. מברישים את הפילטים בשמן זית, ממליחים ומפלפלים. 
  5.  בסיר מתאים, יוצקים את 1/4 כוס שמן הזית. מוסיפים את הלימון הכבוש, הארטישוק הירושלמי שסונן מהמים ואת הבצל ומאדים כעשר דקות מעל להבה בינונית עד שהארטישוקים מבושלים לדרגת אל-דנטה. ממליחים ומפלפלים לפי הטעם ומניחים בקערה.
  6. מכינים את הרוטב: בדומה להכנת מיונז, טורפים את חלמון הביצה ותוך כדי כך מזליפים באיטיות את שמן הזית עד לקבלת תערובת אחידה. מוסיפים את מי הזעפרן, הטימין והשום, ממליחים, מפלפלים ומוסיפים את העירית הקצוצה.
  7. מכינים את הדג: יוצקים מעט שמן זית למחבת, ועל להבה בינונית מטגנים בו את הפילטים, צד העור תחילה, עד שהם אטומים.
  8. מניחים את הדגים מתחת לגריל לכחמש דקות.
  9. הגשה: מניחים את תבשיל הארטישוק במרכז צלחת הגשה, מעל מניחים נתח דג. יוצקים מסביב את הרוטב ומקשטים בעלה ירוק, גרידת לימון או מעט סחוג.
חזרה