שלח להדפסה  
פסטה

לחצו כאן להגדיל הטקסט לחצו כאן להגדיל הטקסט

פסטה עם נקניקיות ועגבניות מיובשות / איילת בן-יוסף

תבשיל של פסטה עם נקניקיות ועגבניות מיובשות. ארוחת צהריים מהירה וטעימה, שגם ילדים מאוד יאהבו.

את המנה הזאת הכנתי עם נקניקיות קוקטייל (מיני), אבל אפשר ומומלץ להמיר אותן בנקניקיות צ'וריסו שמנמנות.


חומרים
1 חבילה (500 גרם) פסטה מסוג פוזילי או קונכיות
1 חבילה קטנה נקניקיות קוקטייל או נקניקיות צ'וריסו
1 צנצנת עגבניות מיובשות בשמן (רצוי שמן זית)
3-4 שיני שום
חצי צרור פטרוזיליה
מלח ופלפל
אופן ההכנה
  1. מבשלים את הפסטה לפי הוראות היצרן.
  2. בזמן שהפסטה מתבשלת, מחממים מעט מהשמן של העגבניות המיובשות במחבת רחבה ומטגנים את הנקניקיות: נקניקיות קוקטייל משאירים שלמות או שחוצים, נקניקיות צ'וריסו חותכים לטבעות. מוסיפים שום קצוץ ומטגנים עד שהנקניקיות מזהיבות. מורידים מהאש ושומרים בצד.
  3. קוצצים את העגבניות המיובשות ומוסיפים לנקניקיות.
  4. כשהפסטה מוכנה מסננים אותה, מווסיפים את תערובת העגבניות-נקניקיות, מערבבים היטב ומתבלים.
  5. מוסיפים פטרוזיליה קצוצה, ומגישים.
    גיוונים:
    • כל סוג של נקניקיה יתאים, ככל שהן יהיו יותר בשרניות ואיכותיות, הטעם ישתפר.
    • אפשר להשתמש בעגבניות שרי (ושמן זית לטיגון) במקום עגבניות מיובשות. מוסיפים 1 כוס עגבניות שרי חצויות למחבת עם הנקניקיות ומטגנים ביחד כמה דקות. אח"כ ממשיכים במתכון כרגיל.
    • עשבי תיבול טריים כמו בזיליקום, אורגנו וטימין ישדרגו את המנה.
    • אפשר בהחלט להוסיף זיתים קצוצים.


חזרה