שלח להדפסה  
ריבות

לחצו כאן להגדיל הטקסט לחצו כאן להגדיל הטקסט

ריבת דלעת ופלפל חריף / טל איתן


חומרים
1 ק"ג דלעת קלופה, שטופה וחתוכה לקוביות קטנות מאוד
1 פלפל צ'ילי אדום, רחוץ היטב וחתוך לטבעות קטנות (בלי הגרעינים)
1 ק"ג סוכר
2 כפות מיץ לימון
2 תפוחים רכים חתוכים לקוביות קטנות
1 ליטר (כ- 5 כוסות) מים
אופן ההכנה
  1. בסיר גדול (ורצוי כבד מאוד) מבשלים את כל החומרים מלבד הסוכר. מבשלים על אש גבוהה כ-10 דקות.
    מנמיכים את האש, ומבשלים כ-10 דקות נוספות.
  2. מוסיפים את הסוכר, מרתיחים שוב, ומבשלים על אש קטנה עד שהריבה מסמיכה. בשלב הזה יש להיזהר מ-2 דברים מרגיזים - גלישה של התערובת אל מחוץ לסיר ושריפה של הסוכר עד להפיכתו לקרמל דביק וקשיח מדי. אמצעי המניעה הבאים - בחישה מתמדת, סיר עמוק, להבה נמוכה וכל שילוב של השלושה - ייעשו את העבודה.
  3. איך בודקים שהריבה באמת סמיכה? מוציאים מעט מהתערובת באמצעות כף עץ, ומורחים על צלחת קרה. כשהריבה מתקררת, תקבלו את רמת הסמיכות האמיתית שלה. אז גם תוכלו לטעום ממנה.
  4. הריבה המתקבלת היא מעט חריפה ופיקנטית, ויכולה להתאים במיוחד בכריכי בשר (רוסטביף, לדוגמה), וגם כתוספת לעוף, בשר בקר, ומאפים שונים.



חזרה