|
|
|
|
ריבת דלעת ופלפל חריף
/ טל איתן
|
חומרים
|
1 ק"ג דלעת קלופה, שטופה וחתוכה לקוביות קטנות מאוד |
1 פלפל צ'ילי אדום, רחוץ היטב וחתוך לטבעות קטנות (בלי הגרעינים) |
1 ק"ג סוכר |
2 כפות מיץ לימון |
2 תפוחים רכים חתוכים לקוביות קטנות |
1 ליטר (כ- 5 כוסות) מים |
אופן ההכנה |
- בסיר גדול (ורצוי כבד מאוד) מבשלים את כל החומרים מלבד הסוכר. מבשלים על אש גבוהה כ-10 דקות.
מנמיכים את האש, ומבשלים כ-10 דקות נוספות.
- מוסיפים את הסוכר, מרתיחים שוב, ומבשלים על אש קטנה עד שהריבה מסמיכה. בשלב הזה יש להיזהר מ-2 דברים מרגיזים - גלישה של התערובת אל מחוץ לסיר ושריפה של הסוכר עד להפיכתו לקרמל דביק וקשיח מדי. אמצעי המניעה הבאים - בחישה מתמדת, סיר עמוק, להבה נמוכה וכל שילוב של השלושה - ייעשו את העבודה.
- איך בודקים שהריבה באמת סמיכה? מוציאים מעט מהתערובת באמצעות כף עץ, ומורחים על צלחת קרה. כשהריבה מתקררת, תקבלו את רמת הסמיכות האמיתית שלה. אז גם תוכלו לטעום ממנה.
- הריבה המתקבלת היא מעט חריפה ופיקנטית, ויכולה להתאים במיוחד בכריכי בשר (רוסטביף, לדוגמה), וגם כתוספת לעוף, בשר בקר, ומאפים שונים.
| חזרה | | |