שלח להדפסה  
עוגות ועוגיות

לחצו כאן להגדיל הטקסט לחצו כאן להגדיל הטקסט

חיתוכיות טופי עם אגוזים / עידית חייט


חומרים
לקרמל:
1/2 כוס סוכר
1/2 כוס מים רותחים
לבסיס:
1 כוס + 1 כף שטוחה קמח
1/4 כפית סודה לשתייה
קורט מלח
50 גרם חמאה
1/2 כוס סוכר דמררה או סוכר חום
1 ביצה גדולה
1/2 כפית תמצית וניל
לציפוי:
75 גרם חמאה
3 כפות אבקת סוכר
1/4 כוס שמנת מתוקה
1.5 כוסות אגוזי לוז או אגוזי פקאן או אגוזי מלך קלויים, קלופים וחצויים
אופן ההכנה
  1. הקרמל: שמים את הסוכר בסיר בינוני בעל תחתית עבה ומחממים על להבה נמוכה, תוך ערבוב, כ-5 דקות, עד שהסוכר נמס. מבשלים עוד דקה, בלי לערבב, עד שמתקבל סירופ בצבע זהוב-חום ומסירים מייד מהכיריים (אך לא מכבים את הלהבה).
  2. תוך כדי ערבוב מתמיד מוסיפים את המים הרותחים ומחזירים אל הכיריים. מערבבים היטב, עד שהגושים נמסים, ומביאים לרתיחה. ממשיכים לבשל עוד 6-7 דקות, על להבה נמוכה, ומערבבים מדי פעם (כדי שהקרמל לא ישרף). מסירים מהכיריים ומניחים להצטנן.
  3. מחממים את התנור לחום בינוני (180 מעלות). משמנים קלות תבנית בגודל 23X33 ס"מ, גוזרים גליון של נייר אפיה כך שיתאים בדיוק לתבנית. מניחים את נייר האפיה ומהדקים היטב לתחתית התבנית (שימון התבנית יגרום לנייר להידבק לתבנית).
  4. הבסיס: שמים את הקמח, הסודה לשתייה והמלח בקערה בינונית ומערבבים.
  5. שמים את החמאה והסוכר בקערה בינונית וממיסים במיקרוגל (או בסיר קטן על להבה נמוכה). מעבירים לקערת מערבל או למעבד המזון ומתחילים לערבל במהירות בינונית-גבוהה כ-2 דקות. מוסיפים את הביצה ותמצית הווניל וממשיכים לערבל. מוסיפים כף וחצי מהקרמל וממשיכים לערבל.
  6. מנמיכים את מהירות המערבל, מוסיפים בהדרגה את תערובת הקמח ומערבלים לעיסה אחידה, סמיכה ודביקה קצת. בעזרת מרית, מורחים את העיסה על תחתית התבנית ואופים 10 דקות, עד הזהבה. מוצייאם את התבנית מהתנור ומכבים אותו.
  7. הציפוי: שמים את החמאה, אבקת הסוכר, השמנת ושארית הקרמל בסיר בינוני, מערבבים ומחממים, על להבה בינונית, לקבלת נוזל חלק ומבריק. מסירים מהכיריים, מוסיפים את האגוזים, מערבבים ויוצקים על פני הבסיס החמים. מצננים ומאחסנים במקרר כשעה, עד שהציפוי קשה. חותכים לריבועים בגודל 2X2 ס"מ, ומסירים את שרידי נייר האפיה מתחתית העוגיות.

    שומרים בקופסה אטומה בטמפ' החדר (אם לא חם מדי), עד יומיים. במקפיא עד חודש. מפשירים בטמפ' החדר כמה דקות.




חזרה