שלח להדפסה  
קינוחים

לחצו כאן להגדיל הטקסט לחצו כאן להגדיל הטקסט

עוגיות פרח עם חלבה / עידית חייט


חומרים
2.5 כוסות קמח
4 כפות אבקת קקאו
200 גרם חמאה רכה
1 כוס סוכר חום (יש לדחוס היטב את הסוכר לכוס)
1 ביצה
50 גרם חלבה
אופן ההכנה
  1. מנפים את הקמח ואבקת הקקאו לתוך קערה בינונית. שמים את החמאה והסוכר בקערת המערבל או במעבד המזון ומקציפים במהירות גבוהה כ-5 דקות, עד שמתקבל קרם תפוח, רך ואוורירי.
  2. מוסיפים את הביצה וממשיכים לערבב עוד 2 דקות. מנמיכים את מהירות המערבל ומוספים בהדרגה את תערובת הקמח. מערבלים עד שמתקבל בצק רך הנפרד מדפנות הקערה. מוציאים את הבצק מהקערה, עוטפים בניילון נצמד ומאחסנים במקרר כחצי שעה.
  3. מחממים את התנור לחום של 180 מעלות צלזיוס ומרפדים 2 תבניות תנור בנייר אפייה.
  4. מקמחים משטח אפייה, לוקחים כחמישית מהבצק ומרדדים במערוך לעלה בעובי של כ-4 מ"מ. קורצים עוגיות בחותכן עוגיות בצורת פרח ומניחים אותן בתבניות. ממשיכים כך על שאר הבצק. יוצרים מהחלבה כדורים קטנים, קצת פחוסים, ומניחים במרכז ה"פרחים" שבתבנית. מכסים במחצית הנותרת של ה"פרחים" ומהדקים בעדינות. אופים 10-12 דקות, עד שנוצרים סדקים דקים על פני העוגיות. מצננים קצת בתבנית ומעבירים לרשת, לצינון סופי.
  5. שומרים בכלי אטום בטמפ' החדר כשבוע, או במקפיא כחודש.
חזרה