סאוס (מרק) קאריבי
/ רותי קינן
הסאוס הוא שם למשפחת מרקים דלילים על בסיס סוגים שונים של בשר. מרק העוף הסטנדרטי מקבל תפנית מקורית בזכות מיץ הליים או הלימון והמלפפון שמוסיפים לו לפני ההגשה.
|
חומרים (7 מנות)
|
1 עוף מוחלק לחלקים |
2 ליטר מים |
2 מקלות סלרי פרוסים דק |
1 בצל קצוץ |
1 פלפל אדום חתוך לרצועות |
3 תפוחי אדמה קלופים וחתוכים לקוביות |
מלח ופלפל |
כמה טיפות רוטב טבסקו |
1/2 כוס מיץ ליים או לימון טרי |
1 מלפפון פרוס |
אופן ההכנה |
- מכניסים לסיר גדול את כל המרכיבים מלבד מיץ הלימון והמלפפון ומביאים לרתיחה. מנמיכים את האש ומבשלים כשעתיים ברתיחה עדינה. מסירים מהאש ומצננים.
- מסירים את הבשר מעצמות העוף ומפרקים לפיסות קטנות. מסלקים את העצמות ומחזירים את פיסות למרק. לפני ההגשה, מחממים שנית, מוסיפים את מיץ הליים או הלימון ואת המלפפון.
|
חזרה |