שלח להדפסה  
סלטים

לחצו כאן להגדיל הטקסט לחצו כאן להגדיל הטקסט

סלט רוסי / שגיא קופר


חומרים
כמויות שוות של:
קוביות תפוחי אדמה מבושלות
קוביות גזר מאודה
שעועית ירוקה חתוכה ומאודה
קוביות לפת מאודה
מעט אפונה ירוקה מאודה
מלפפון חמוץ אחד או שניים (כמות שלא תעלה על כמות האפונה) - חתוך לקוביות קטנות
עוף או רוסט ביף חתוכים לסרטים דקים או פיסות הרינג קטנות, לפי טעמכם מיונז
אופן ההכנה
  1. מערבבים את כל הירקות בקערה. ממליחים ומפלפלים (לא חובה)
  2. מוסיפים את המיונז ומערבבים בעדינות שלא למעוך את הירקות
  3. מפזרים מעל את נתחי הבשר או הדגים ומגישים קר בכלי זכוכית

    גיוון:

    אפשר להכין מיונז סמיך מהרגיל ולהשתמש בג'לטין ליצירת הסלט בתבנית. במקרה כזה, מכינים ג'לי מעלי או אבקת ג'לטין ומורחים איתו את דפנותיה של תבנית הגשה דקורטיבית. מניחים לג'לטין להתקרר בתבנית ובינתיים מכינים את הסלט, כאמור עם מיונז סמיך ככל האפשר. לאחר שהג'לטין התקרר והתמצק, יוצקים את הסלט לתוך התבנית, מוציאים בועות אויר בעדינות בעזרת סכין ומניחים מכוסה, במקרר, לארבע שעות לפחות. תבניות מקובלות הן תבניות בצורת דגים, במיוחד כמובן אם יש ביצי דגים או הרינג בסלט.


    ג'לטין מאבקה מכינים על ידי פיזור של אבקה על מעט מים וערבוב. מניחים לעמוד עד שכל הנוזלים נספגו, סוחטים מעט (אם מדובר בעלי ג'לטין) ואז ממיסים במים חמים ליצירת הג'לי.



חזרה