שלח להדפסה  
קינוחים

לחצו כאן להגדיל הטקסט לחצו כאן להגדיל הטקסט

טארט תפוחים צרפתי / רוני ונציה

טארט תפוחים כפרי מסורתי, אופייני לחבל אלזס שבצרפת. מתכון שקיבלתי מהשף הצרפתי הוותיק אנדרה סולטנר, מעמודי התווך של ה"פרנץ' קולינרי אינסטיטיוט", בית-הספר הידוע והיוקרתי לבישול ואפייה בניו-יורק


חומרים (9 מנות)
לבצק:
1.5 כוסות קמח
1/8 כפית מלח
125 גרם חמאה קרה, חתוכה לקוביות
1 ביצה
1 כף מים קרים
למלית:
4 תפוחים "גולדן דלישס"
מיץ מחצי לימון
1/3 כוס סוכר
1/2 כוס (125 מ"ל) שמנת מתוקה
1 ביצה טרופה
1 כפית קירש
1 כפית תמצית וניל
אבקת סוכר לקישוט
כלים:
תבנית לטארט (רצוי עם תחתית מתפרקת) בקוטר 24 ס"מ משומנת
אופן ההכנה
  1. במיכל מעבד מזון שמים את הקמח והמלח ומערבבים. מוסיפים את החמאה ומעבדים בקצרה לקבלת פירורי בצק קטנים. מוסיפים את הביצה והמים ומעבדים ממש בקצרה, רק עד שהתערובת מתאחדת.
  2. מעצבים לכדור ומשטחים לעיגול. עוטפים ומניחים במקרר לפחות 1 שעה.
  3. מעל למשטח מקומח מרדדים את הבצק לעיגול בעובי 3 מ"מ ומרפדים בו את התבנית והדפנות.
  4. מחממים את התנור לחום של 190 מעלות צלזיוס.
  5. קולפים ופורסים כל תפוח ל-8 פרוסות ומניחים בקערה בינונית. יוצקים את מיץ הלימון ומערבבים. מסדרים את התפוחים בעיגולים מעל הבצק ואופים 15 דקות.
  6. בינתיים שמים את הסוכר, השמנת, הביצה, ה"קירש" והווניל בקערה בינונית וטורפים היטב במזלג או במטרפה. מסננים דרך מסננת צפופה. בתום 15 דקות אפייה מוציאים את התבנית ויוצקים את תערובת השמנת מעל התפוחים. מחזירים את התבנית בזהירות לתנור ואופים עוד כ-25 דקות, עד שקצות התפוחים שחומים והקרם בצבע זהוב-בהיר.
  7. אופן ההגשה: בוזקים אבקת סוכר מעל השוליים, ומגישים בטמפרטורת החדר עם כדור גלידת וניל או קרם פרש.




חזרה