מאפה שבלולי פילו ותרד
/ איילת בן-יוסף
השבלולים לא צריכים להיות יפים ומושלמים כי ממילא מכסים אותם בבלילה ובסוף חותכים אותם בלי קשר לצורתם המקורית.
|
חומרים (5 מנות)
|
כ- 8 עלי פילו (כחצי חבילה) מופשרים |
1 חבילה (800 גרם) עלי תרד קפואים אפשר להשתמש גם בטריים, רק לא תרד טחון |
250 גרם גבינה בולגרית מגוררת |
200 גרם גבינת קשקבל או צהובה מגוררת |
3 ביצים |
1 קרטון (200 מ"ל) שמנת מתוקה |
50 גרם חמאה מומסת |
מלח ופלפל שחור |
אופן ההכנה |
- מפשירים את התרד, מסננים וסוחטים נוזלים. אפשר לעשות את זה במחבת וכך הנוזלים מתאדים תוך כדי בישול.
- מערבבים את התרד, ביצה אחת, הגבינה הבולגרית, הקשקבל ופלפל שחור (אין צורך להמליח, הגבינה הבולגרית מלוחה מספיק). שומרים בצד חופן קשקבל לפיזור מעל המאפה.
- מחממים תנור לחום של-180 מעלות צלזיוס. משמנים תבנית רחבה ושטוחה או עמוקה וצרה.
- פורשים את עלי הפילו על משטח העבודה ומברישים את השכבה העליונה בחמאה המומסת.
- מסדרים "פס" מהמילוי בתחתית עלה הפילו ומגלגלים לרולדה (אפשר גם שני עלים ביחד). את הרולדה מגלגלים לשבלול ומניחים בתבנית.
- חוזרים על הפעולה עד שנגמר המילוי - אחרי כ-8 שבלולים. אם בחרתם בתבנית השטוחה - מסדרים את השבלולים בצפיפות בתבנית. אם בחרתם בתבנית עמוקה – מסדרים את השבלולים בשתי שכבות אחת על גבי השניה.
- בכלי נפרד טורפים את שתי הביצים הנותרות ואת השמנת. ממליחים ומפלפלים ויוצקים את הבלילה על גבי המאפה.
- מפזרים למעלה את הקשקבל ששמרנו בצד ומכניסים לתנור ל-40 דקות.
- מוצאים ונותנים למאפה והתקרר ולהתייצב מעט. פורסים בלי להתחשב במיקום השבלולים, כך תקבלו פרוסות יפות ושוות.
- אפשר להכין את המאפה בשכבה אחת או שתיים.
- תוספות החלפות ושאר ירקות: מתעקשים על עלי תרד טריים? נוטלים 1 ק"ג תרד טרי, קוצצים ומבשלים על אש קטנה עם מעט שמן עד שכל העלים נובלים והנוזלים מתאדים. אח"כ ממשיכים כרגיל.
באותה שיטה - אפשר החליף את התרד במנגולד טרי.
- ליד המאפה אפשר להגיש רוטב יוגורט מתובל: בנענע, עירית ושום.
- אפשר לגוון עם הגבינות: גבינת פטה, "חמד", צפתית או אפילו ריקוטה, יכולות להחליף את הבולגרית. את הקשקבל יכולה להחליף כל גבינה "צהובה" קשה.
|
חזרה |