שלח להדפסה  
בשר

לחצו כאן להגדיל הטקסט לחצו כאן להגדיל הטקסט

כדורי בשר נא / יעקב (ג'אקומו) פיאלקוב

התשובה הטורקית לסטייק טרטר


חומרים
1 ק"ג בשר בקר קצוץ ביד (קוצצים 4 עד 5 פעמים)
1 ק"ג בורגול דק מבושל במים
2 בצלים גדולים מגוררים
12 שיני שום כתושות
1 כף כמון
1 כף פלפל שחור טחון
1 כוס ממרח פלפלים חריפים
1/2 כוס רסק עגבניות
1 כף שמן זית
לקישוט:
1 בצל ירוק קצוץ דק
3 כפות פטרוזיליה קצוצה
1 כפית פפריקה חריפה
1/2 כפית מלח
מיץ מחצי לימון
1 כפית שמן זית
עלי חסה שלמים
אופן ההכנה
  1. מניחים את הבורגול המבושל בקערה, מוסיפים כוס מים ומערבבים היטב. אפשר להחליף את המים בכוס של עגבניות מרוסקות.
  2. מערבבים את הבשר עם שאר החומרים, מלבד הבורגול ומניחים לעמוד במשך שעה.
  3. מערבבים את הבשר עם הבורגול ולשים היטב במשך 20 דקות.
  4. לוקחים חתיכות קטנות מן התערובת ויוצרים מהן כדורים בלתי סימטריים בגודל של אגוזי מלך.
  5. מסדרים את הכדורים על צלחת הגשה
  6. לקישוט: מערבבים את הבצל ירוק והפטרוזיליה עם המלח, הפפריקה, הלימון ו.שמן הזית. מסדרים את הכדורים על עלי חסה ומפזרים עליהם את תערובת עשבי התיבול.




חזרה