כדורי בשר נא
/ יעקב (ג'אקומו) פיאלקוב
התשובה הטורקית לסטייק טרטר
|
חומרים
|
1 ק"ג בשר בקר קצוץ ביד (קוצצים 4 עד 5 פעמים) |
1 ק"ג בורגול דק מבושל במים |
2 בצלים גדולים מגוררים |
12 שיני שום כתושות |
1 כף כמון |
1 כף פלפל שחור טחון |
1 כוס ממרח פלפלים חריפים |
1/2 כוס רסק עגבניות |
1 כף שמן זית |
לקישוט: |
1 בצל ירוק קצוץ דק |
3 כפות פטרוזיליה קצוצה |
1 כפית פפריקה חריפה |
1/2 כפית מלח |
מיץ מחצי לימון |
1 כפית שמן זית |
עלי חסה שלמים |
אופן ההכנה |
- מניחים את הבורגול המבושל בקערה, מוסיפים כוס מים ומערבבים היטב. אפשר להחליף את המים בכוס של עגבניות מרוסקות.
- מערבבים את הבשר עם שאר החומרים, מלבד הבורגול ומניחים לעמוד במשך שעה.
- מערבבים את הבשר עם הבורגול ולשים היטב במשך 20 דקות.
- לוקחים חתיכות קטנות מן התערובת ויוצרים מהן כדורים בלתי סימטריים בגודל של אגוזי מלך.
- מסדרים את הכדורים על צלחת הגשה
- לקישוט: מערבבים את הבצל ירוק והפטרוזיליה עם המלח, הפפריקה, הלימון ו.שמן הזית. מסדרים את הכדורים על עלי חסה ומפזרים עליהם את תערובת עשבי התיבול.
|
חזרה |