שלח להדפסה  
ירקות וקטניות

לחצו כאן להגדיל הטקסט לחצו כאן להגדיל הטקסט

גראנדין מארש / גל

מדובר בתבשיל פשוט שנוצר בצבא הונגריה במלחמת העולם השניה, שבו לחיילים לא היו מצרכים רבים והמציאו את התבשיל שהוא טעים משביע ומכיל פחמימות.


חומרים (4 מנות)
חבילת אטריות
1 בצל
3 תפוחי אדמה בינוניים
2 כפיות פפריקה (רצוי סוג הונגרי)
פלפל שחור
1 כפית מלח
אופן ההכנה
  1. קוצצים את תפו"א לחתיכות קטנות מאוד (כמו שקוצצים סלט ערבי).
  2. מבשלים עד שמתרכך, שמים בצד להתקרר.
  3. לוקחים את חבילת האטריות ומבשלים להיזהר לא יותר מדי רך – מוציאים ומערבבים עם כף שמן שלא ידבק.
  4. קוצצים את הבצל ומטגנים עד שנהיה שקוף, זורקים את התפו"א פנימה ואת הפפריקה והמלח.
  5. מקפיצים קצת כ 1 וחצי מוסיפים את האטריות והפלפל השחור (לפי הטעם).
  6. מקפיצים עוד 2 דקות הכול ומגישים.
  7. ניתן לאכול קר-חם, טעים לכל מטרה כתוספת או כארוחה.
  8. זמן בישול : כ- 20 דקות לבשל את התפו"א ו כ- 10 דקות לאטריות, להרכבת המנה כ- 7 דקות.
חזרה