גראנדין מארש
/ גל
מדובר בתבשיל פשוט שנוצר בצבא הונגריה במלחמת העולם השניה, שבו לחיילים לא היו מצרכים רבים והמציאו את התבשיל שהוא טעים משביע ומכיל פחמימות.
|
חומרים (4 מנות)
|
חבילת אטריות |
1 בצל |
3 תפוחי אדמה בינוניים |
2 כפיות פפריקה (רצוי סוג הונגרי) |
פלפל שחור |
1 כפית מלח |
אופן ההכנה |
- קוצצים את תפו"א לחתיכות קטנות מאוד (כמו שקוצצים סלט ערבי).
- מבשלים עד שמתרכך, שמים בצד להתקרר.
- לוקחים את חבילת האטריות ומבשלים להיזהר לא יותר מדי רך – מוציאים ומערבבים עם כף שמן שלא ידבק.
- קוצצים את הבצל ומטגנים עד שנהיה שקוף, זורקים את התפו"א פנימה ואת הפפריקה והמלח.
- מקפיצים קצת כ 1 וחצי מוסיפים את האטריות והפלפל השחור (לפי הטעם).
- מקפיצים עוד 2 דקות הכול ומגישים.
- ניתן לאכול קר-חם, טעים לכל מטרה כתוספת או כארוחה.
- זמן בישול : כ- 20 דקות לבשל את התפו"א ו כ- 10 דקות לאטריות, להרכבת המנה כ- 7 דקות.
|
חזרה |