|
|
|
|
אורז חגיגי עם אגוזי מלך
/ ירון אלמוג
|
חומרים (4 מנות)
|
1.25 ליטר מים |
1 ק"ג אורז |
500 גרם בשר כתף |
1/2 כוס שמן לטיגון |
2 תפוחי אדמה פרוסים |
250 גרם תמרים מיובשים |
250 גרם צימוקים |
300 גרם אגוזי מלך קצוצים |
1 חבוש חתוך לרבעים |
קינמון |
מלח פלפל, כורכום |
אופן ההכנה |
- מרתיחים בסיר גדול ליטר מים. מוסיפים את האורז עם מעט מלח ומבשלים עד שהגרגרים רכים. שופכים את האורז למסננת ונפטרים מהנוזלים העודפים.
- חותכים את הבשר לקוביות בגודל 2X2 ס"מ, מטגנים אותן בחצי כוס שמןומניחים בצלחת נפרדת.
- מוסיפים לסיר (מבלי להיפטר משמן הטיגון)1 כפית כורכום ורבע כוס מים ומסדרים את פרוסות תפוח האדמה בתחתיתו, עד לכיסוי מלא של התחתית.
- על תפוחי האדמה מניחים חצי מכמות האורז, על האורז מסדרים את הבשר, ועליו בוזקים את הפלפל והקינמון.
- מכסים את הבשר ביתרת האורז, על האורז מניחים את הפירות, ומתבלים בפלפל שחור.
- מכניסים את הסיר לתנור ואופים בחום נמוך מאוד כ- 3-4 שעות.
| חזרה | | |