שלח להדפסה  
תוספות

לחצו כאן להגדיל הטקסט לחצו כאן להגדיל הטקסט

אורז חגיגי עם אגוזי מלך / ירון אלמוג


חומרים (4 מנות)
1.25 ליטר מים
1 ק"ג אורז
500 גרם בשר כתף
1/2 כוס שמן לטיגון
2 תפוחי אדמה פרוסים
250 גרם תמרים מיובשים
250 גרם צימוקים
300 גרם אגוזי מלך קצוצים
1 חבוש חתוך לרבעים
קינמון
מלח פלפל, כורכום
אופן ההכנה
  1. מרתיחים בסיר גדול ליטר מים. מוסיפים את האורז עם מעט מלח ומבשלים עד שהגרגרים רכים. שופכים את האורז למסננת ונפטרים מהנוזלים העודפים.
  2. חותכים את הבשר לקוביות בגודל 2X2 ס"מ, מטגנים אותן בחצי כוס שמןומניחים בצלחת נפרדת.
  3. מוסיפים לסיר (מבלי להיפטר משמן הטיגון)1 כפית כורכום ורבע כוס מים ומסדרים את פרוסות תפוח האדמה בתחתיתו, עד לכיסוי מלא של התחתית.
  4. על תפוחי האדמה מניחים חצי מכמות האורז, על האורז מסדרים את הבשר, ועליו בוזקים את הפלפל והקינמון.
  5. מכסים את הבשר ביתרת האורז, על האורז מניחים את הפירות, ומתבלים בפלפל שחור.
  6. מכניסים את הסיר לתנור ואופים בחום נמוך מאוד כ- 3-4 שעות.
חזרה