שלח להדפסה  
ירקות וקטניות

לחצו כאן להגדיל הטקסט לחצו כאן להגדיל הטקסט

סלייטה / מאיר כהן

מאכל רומני אסלי


חומרים
1 ק"ג שעועית לבנה
200-150 גרם שום כתוש
מלח
פלפל
פפריקה מתוקה
2 בצלים גדולים
אופן ההכנה
  1. מבשלים את השעועית בסיר לחץ כשעה וחצי(להסרת גזים לא רצויים מהשעועית, מרתיחים אותה במים, שופכים את המים ומרתיחים שוב - 3 פעמים).
  2. מסננים את השעועית (לא לשפוך את המים עדיין) ולאחר שהיא מתקררת, מועכים או טוחנים אותה, מוסיפים את השום הכתוש, מלח ופלפל לפי הטעם ומערבבים. אם העיסה קשה מדי, אפשר לדלל אותה קצת עם המים שהשעועית רתחה בהם.
  3. חותכים את הבצלים לפרוסו, ומטגנים.
  4. משטחים בתבנית או כלי מתאים את השעועית, זורים מלמעלה פפריקה אדומה ואת הבצל המטוגן.
    מגישים קר.


חזרה