|
|
|
|
עוגיות מזרחיות מלוחות עם שומשום
/ גלעד
|
חומרים
|
1 ק"ג קמח |
1 כף שמרים יבשים או חצי חבילת שמרית |
1.5 כוסות מים |
1 חבילת מרגרינה בלי מלח (200 גרם) או חמאה |
1 כוס שמן |
1 כף מלח |
1 חבילת שומשום (100 גרם) |
1 ביצה טרופה עם מעט שמן להברשת העוגיות |
אופן ההכנה |
- בקערת המיקסר להמיס את השמרים עם המים.
- להוסיף מעל את הקמח+מלח+מרגרינה מומסת+שמן.
- לעבד הכל לבצק.
- לתת לבצק לנוח כשעה במקרר.
- לשים נייר אפיה בתבנית התנור. לקרוץ עוגיות מוארכות קטנות או צורת בייגלה קטנים ולהניח בתבנית.
- למרוח את העוגיות בביצה ולפזר שומשום מעל.
- לאפות בתנור בחום בינוני 180 מעלות עד שמקבלות צבע .( בערך 50 דקות).
- לצנן את העוגיות ולשמור בכלי אטום.
| חזרה | | |