|
|
|
|
ביצה עלומה על סטייק חציל בגריל ברוטב יוגורט
/ רפי אהרונוביץ'
|
חומרים (4 מנות)
|
4 פרוסות חציל עגולות בעובי 1 ס"מ |
4 ביצים |
1 כף חומץ |
1 גביע יוגורט |
2 שיני שום כתוש |
1 כפית מיץ לימון |
מלח ופלפל שחור |
שמן זית |
אופן ההכנה |
- זורים על פרוסות החציל מעט מלח גס ומניחים בצד למשך 30 דקות.
- שוטפים את פרוסות החציל, מייבשים היטב, ומורחים אותן במעט שמן זית.
- צולים את פרוסות החציל בגריל חם כ- 2 דקות מכל צד ומניחים בצד.
- שופכים את היוגורט לקערה, מוסיפים את השום וכף שמן זית, מתבלים במעט מלח ופלפל ומערבבים היטב.
- ממלאים מחבת עמוקה במים, מוסיפים את החומץ, מביאים לרתיחה ומנמיכים את הלהבה כך שהמים לא יבעבעו. שוברים את הביצים ומחליקים אותן בזהירות לתוך המים, בזו אחר זו. מבשלים כ- 3 דקות, עד שחלמוני הביצים מתכסים בקרום לבן.
- מוציאים את הביצים בעזרת כף מחוררת, מניחים על החצילים, מפזרים מעט מלח ופלפל, יוצקים מעט מרוטב היוגורט ומגישים.
| חזרה | | |