שלח להדפסה  
שונות

לחצו כאן להגדיל הטקסט לחצו כאן להגדיל הטקסט

ביצה עלומה על סטייק חציל בגריל ברוטב יוגורט / רפי אהרונוביץ'


חומרים (4 מנות)
4 פרוסות חציל עגולות בעובי 1 ס"מ
4 ביצים
1 כף חומץ
1 גביע יוגורט
2 שיני שום כתוש
1 כפית מיץ לימון
מלח ופלפל שחור
שמן זית
אופן ההכנה
  1. זורים על פרוסות החציל מעט מלח גס ומניחים בצד למשך 30 דקות.
  2. שוטפים את פרוסות החציל, מייבשים היטב, ומורחים אותן במעט שמן זית.
  3. צולים את פרוסות החציל בגריל חם כ- 2 דקות מכל צד ומניחים בצד.
  4. שופכים את היוגורט לקערה, מוסיפים את השום וכף שמן זית, מתבלים במעט מלח ופלפל ומערבבים היטב.
  5. ממלאים מחבת עמוקה במים, מוסיפים את החומץ, מביאים לרתיחה ומנמיכים את הלהבה כך שהמים לא יבעבעו. שוברים את הביצים ומחליקים אותן בזהירות לתוך המים, בזו אחר זו. מבשלים כ- 3 דקות, עד שחלמוני הביצים מתכסים בקרום לבן.
  6. מוציאים את הביצים בעזרת כף מחוררת, מניחים על החצילים, מפזרים מעט מלח ופלפל, יוצקים מעט מרוטב היוגורט ומגישים.




חזרה