שלח להדפסה  
ירקות וקטניות

לחצו כאן להגדיל הטקסט לחצו כאן להגדיל הטקסט

זוקיני בגריל ביוגורט מתובל / פז רוטנברג


חומרים
2 זוקיני גדולים
1 גביע שמנת חמוצה
500 מ"ל יוגורט
2 כפות שום כתוש
1 כף נענע
2 כפות עירית קצוצה
1 כף חומץ
1/2 כף מיץ לימון טרי
2 כפות שמן
2 כפות שמן זית
מלח ופלפל לבן
1 כפית חרדל
1 גבעול טימין טרי
1 סלק מבושל וקלוף
אופן ההכנה
  1. מחממים את הגריל. וצולים את הזוקיני שלמים, ומדי פעם הופכים אותם. כשהזוקיני רכים, חותכים אותם לקוביות גדולות ומניחים בצד.
  2. בזמן שהזוקיני נצלים, מכינים את רוטב היוגורט: מערבבי םהיטב את היוגורט, השמנת, עשבי התיבול והשום. ממליחים ומפלפלים, טועמים ומתקנים אתהתיבול אם צריך.
  3. מכינים וינגרט סלק: פורסים את הסלק לפרוסות דקות. מניחים כל כמה פרוסות אחת על השניה וחותכים לרצועות דקיקות. מניחים את רצועות הסלק בקערה. בצנצנת קטנה שמים את שני סוגי השמן, חומץ, מיץ לימון, חרדל, טימין ומלח ופלפל. סוגרים היטב ומנערים עד שמתקבל רוטב חלק. יוצקים את הרוטב לתוך הקערה עם רצועות הסלק ומערבבים בעדינות.
  4. להגשה: מניחים על כל צלחת 4 כפות מרוטב היוגורט. על היוגורט מסדרים תלולית קונה של קוביות זוקיני ועליה מזלפים מוינגרט הסלק.
חזרה