|
|
|
|
שקשוקה עם שרימפס, לבנה ועשבי תיבול
/ פז רוטנברג
|
חומרים (2 מנות)
|
2 ביצים |
4 עגבניות מקולפות |
1 פלפל אדום |
1 בצל אדום |
1/2 פלפל חלפניו |
7 שיני שום גדולות |
1/4 כוס שמן צמחי |
4 כפות שמן זית |
1 כף טימין טרי, קצוץ |
1 כף אורגנו טרי, קצוץ |
1 כף פטרוזיליה קצוצה |
1 כף כוסברה קצוצה |
1/2 כף נענע קצוצה |
8 כדורי לבנה קטנים |
1 כף זעתר |
1 גבעול אורגנו טרי |
1 גבעול טימין טרי |
2 כפות עגבניות מרוסקות מקופסה |
1 כפית מלח |
8 שרימפס גדולים, מקולפים ומנוקים |
אופן ההכנה |
- קוצצים את העגבניות, הפלפלים והבצל לקוביות קטנות, ומניחים בצד.
- שמים את שני סוגי השמן במחבת ומחממים מעל להבה בינונית. מוסיפים למחבת 2 שיני שום, השרימפס ואת גבעולי עשבי התיבול (טימין ואורגנו), ומטגנים כ-דקה וחצי. מוציאים את השרימפס ושומרים להמשך.
- מניחים את חמשת שיני השום הנותרות - לא קלופות, בקערה קטנה. מכסים את הקערה בצלחת הפוכה ומבשלים כדקה בתנור מיקרו-גל על חום מקסימלי, עד שהשיניים רכות, ופורסים.
- מוסיפים את הפלפל האדום, הבצל, הצ'ילי, העגבניות החלוטות, עשבי התיבול הקצוצים, השום המבושל מהמיקרו, הקטשופ, הסוכר, המלח והעגבניות המרוסקות, מביאים לרתיחה ומבשלים עוד כ -5 דקות על אש גבוהה.
- מוסיפים את הביצים ומבשלים עוד 4 דקות.
- מוסיפים פנימה את השרימפס וכדורי הלבנה, מכסים את המחבת ומבשלים כעוד 2.5 דקות.
- מורידים מהאש וזולפים מעל שמן זית, מקשטים עם זעתר, פטרוזיליה, נענע וכוסברה. מגישים עם לחם לבן פרוס עבה.
| חזרה | | |