שלח להדפסה  
פירות ים

לחצו כאן להגדיל הטקסט לחצו כאן להגדיל הטקסט

שקשוקה עם שרימפס, לבנה ועשבי תיבול / פז רוטנברג


חומרים (2 מנות)
2 ביצים
4 עגבניות מקולפות
1 פלפל אדום
1 בצל אדום
1/2 פלפל חלפניו
7 שיני שום גדולות
1/4 כוס שמן צמחי
4 כפות שמן זית
1 כף טימין טרי, קצוץ
1 כף אורגנו טרי, קצוץ
1 כף פטרוזיליה קצוצה
1 כף כוסברה קצוצה
1/2 כף נענע קצוצה
8 כדורי לבנה קטנים
1 כף זעתר
1 גבעול אורגנו טרי
1 גבעול טימין טרי
2 כפות עגבניות מרוסקות מקופסה
1 כפית מלח
8 שרימפס גדולים, מקולפים ומנוקים
אופן ההכנה
  1. קוצצים את העגבניות, הפלפלים והבצל לקוביות קטנות, ומניחים בצד.
  2. שמים את שני סוגי השמן במחבת ומחממים מעל להבה בינונית. מוסיפים למחבת 2 שיני שום, השרימפס ואת גבעולי עשבי התיבול (טימין ואורגנו), ומטגנים כ-דקה וחצי. מוציאים את השרימפס ושומרים להמשך.
  3. מניחים את חמשת שיני השום הנותרות - לא קלופות, בקערה קטנה. מכסים את הקערה בצלחת הפוכה ומבשלים כדקה בתנור מיקרו-גל על חום מקסימלי, עד שהשיניים רכות, ופורסים.
  4. מוסיפים את הפלפל האדום, הבצל, הצ'ילי, העגבניות החלוטות, עשבי התיבול הקצוצים, השום המבושל מהמיקרו, הקטשופ, הסוכר, המלח והעגבניות המרוסקות, מביאים לרתיחה ומבשלים עוד כ -5 דקות על אש גבוהה.
  5. מוסיפים את הביצים ומבשלים עוד 4 דקות.
  6. מוסיפים פנימה את השרימפס וכדורי הלבנה, מכסים את המחבת ומבשלים כעוד 2.5 דקות.
  7. מורידים מהאש וזולפים מעל שמן זית, מקשטים עם זעתר, פטרוזיליה, נענע וכוסברה. מגישים עם לחם לבן פרוס עבה.


חזרה