|
|
|
|
עוגת בננות ג'מייקנית
/ דנה אביתר
|
חומרים
|
3 ביצים |
1.5 כוסות סוכר |
200 גרם בננות (כשתי בננות בינוניות) |
1/4 כוס רום בהיר (לא תמצית!) |
1.5 כוסות קמח לבן |
1/2 שקית אבקת אפיה (6 גרם) |
1/2 כוס אגוזי מלך קצוצים |
קורט מלח |
100 גרם חמאה מומסת |
1 כפית קפה נמס |
1 כף סוכר חום |
1 כפית ליקר קפה |
אופן ההכנה |
- שמים סוכר בקערה מוסיפים כל ביצה בנפרד ןמערבבים היטב בכף עץ לתערובת אחידה.
- טוחנים את הבננות עם הרום למרקם חלק, במעבד מזון, או בעזרת בלנדר מוט. מוסיפים לתערובת הביצים תוך ערבוב. מוסיפם קורט מלח ומערבבים.
- מנפים את הקמח ואבקת האפייה לתוך הבלילה. מוסיפים את האגוזים ומערבבים בתנועות קיפול עדינות לתערובת כמעט אחידה.
- מוסיפים את החמאה המומסת ומערבבים לתערובת אחידה לגמרי.
- יוצקים את הבלילה לתבנית משומנת ומסוכרת (תבנית "קייק" גדולה או 24).
- מערבבים בקערית את אבקת הקפה הנמס, הסוכר החום וליקר הקפה. מוסיפים כפית מים רותחים ומערבבים היטב. יוצקים את הסירופ שמתקבל בעזרת כפית על העוגה. (הסירופ "ישקע" לתוך העוגה).
- אופים בתנור שחומם מראש לחום בינוני גבוה (170°- 180°), כ-40-45 דקות או עד שקיסם שננעץ במרכז בעוגה יוצא כשהוא לח (לא רטוב!).
| חזרה | | |