שלח להדפסה  
פסטה

לחצו כאן להגדיל הטקסט לחצו כאן להגדיל הטקסט

ניוקי תירס / פיליס גלזר


חומרים (5 מנות)
2.5 כוסות חלב (אפשר דל שומן)
1.5 כפיות מלח
קורט אגוז מוסקט
120 גרם קמח תירס או סולת מלאה טחונה דק (כ-1.5 כוסות)
2 ביצים טרופות קלות
150 גרם גבינת פרמזן מגוררת או קשקבל
50 גרם חמאה מומסת
אופן ההכנה
  1. בסיר בינוני מביאים את החלב לרתיחה על אש בינונית עם אגוז המוסקט והמלח. בזמן שהחלב רותח, ובעזרת כף עץ, בוחשים פנימה את קמח התירס בהדרגה ומבשלים על להבה נמוכה בבחישה מתמדת, עד שכף העץ עומדת במרכז הסיר ללא תמיכה.
  2. מורידים את הסיר מהאש, יוצרים גומה באמצע ובוחשים פנימה מחצית הגבינה ואת שתי הביצים.
  3. משמנים תבנית גדולה, מגש, או דף אפייה, ויוצקים פנימה את התערובת. אפשר גם לרפד תבנית בנייר פרגמנט. בעזרת מרית או סכין רטובה משטחים את התערובת לגובה 1 ס"מ. מכסים ומקררים לפחות שעה, עד שהתערובת יציבה (ניתן להכין לילה, או כמה שעות, מראש).
  4. מחממים את התנור ל-200 מעלות. משמנים תבנית אפייה עגולה בקוטר 20- 22 ס"מ, המתאימה גם להגשה. בעזרת כוס הטבולה במים חמים חורצים עיגולים ומניחים בתבנית. מפזרים מלמעלה את יתרת הגבינה ומטפטפים מלמעלה את החמאה הנמסה. אופים במרכז התנור במשך 15 דקות או עד שמזהיב.
  5. מגישים מיד. ניתן להזהיב לדקה או שתיים מתחת לגריל.

חזרה