שלח להדפסה  
מאפים מלוחים

לחצו כאן להגדיל הטקסט לחצו כאן להגדיל הטקסט

קדרת תירס טרי / פיליס גלזר

פשטידה נהדרת שזוכה להצלחה בקרב בני כל הגילאים. ניתנת גם להקפאה ולחימום במיקרוגל. אפשר להפחית את כמות השומן על ידי שימוש באשל או לבן במקום השמנת המתוקה ובגבינה צהובה חצי שמנה במקום בכלילת שומן.


חומרים (5 מנות)
2 כוסות גרעיני תירס טריים
1/2 כוס חמאה מומסת
2 ביצים
1 כוס (גביע ושליש) אשל ,יוגורט או שמנת מתוקה
1 כוס גבינה צהובה חתוכה לקוביות (כ 100-150 גרם)
1-2 כפיות סחוג (לא הכרחי, לאוהבי חריף בלבד)
אופן ההכנה

  1. מחממים את התנור ל-180 מעלות. למעבד-מזון או לממחה (בלנדר) מכניסים 1 כוס תירס ואת יתר החומרים, חוץ מהגבינה הצהובה, ומערבלים עד לקבלת מרקם אחיד. בוחשים פנימה את שאר התירס והגבינה.
  2. יוצקים לתבנית אפייה או לקדרה משומנת בקוטר 22-20 ס"מ ואופים בתנור מחומם מראש כ-40 דקות, או עד שהכל מזהיב, וקיסם שמוחדר למרכז יוצא נקי. (מבוסס על מתכון מהספר "חגיגה צמחונית" בהוצאת ר. סירקיס)






חזרה