|
|
|
|
קציצות בורגול, טופו ובצל ירוק
/ יעל גרטי
|
חומרים
|
1 כוס בורגול יבש |
1 כף שמן זית |
1 בצל יבש (או החלק הלבן מ-4 בצלים ירוקים) |
2-3 כוסות מים רותחים |
4 בצלים ירוקים רק עלים חתוכים גס |
2 ביצים |
1-2 כפות נבט חיטה |
1 גוש טופו במשקל 280-300 גרם |
מלח |
פלפל שחור גרוס גס |
שמן תירס או קנולה לטיגון |
אופן ההכנה |
- קוצצים דק את הבצל יבש או את החלקים לבנים (פקעות) של הבצלים הירוקים. מטגנים בכף שמן זית בסיר, עד להזהבה יפה.
- כשהבצל זהוב, מוסיפים לסיר את הבורגול היבש לטיגון מהיר. מוסיפים לסיר מים רותחים, בכמות שתכסה את הבורגול, ממליחים ומפלפלים. מעבירים את הסיר לאש קטנה ומבשלים עם מכסה סגור עד שהמים מתאדים. מורידים מהכיריים ונותנים לבורגול לנוח עם מכסה סגור - 10 דקות.
- מכניסים למעבד מזון את הבורגול המבושל, הבצל ירוק והטופו. מרסקים ומוסיפים את הביצים, נבט החיטה, מלח ופלפל. מרסקים לתערובת יציבה ממנה ניתן ליצור כדורים. אם התערובת נוזלית מדי - מוסיפים עוד נבט חיטה, אם התערובת מתפוררת - מוסיפים עוד חצי ביצה טרופה. טועמים את התערובת ומתקנים תיבול במידת הצורך. סוחטים כל כדור בידיים לפני שמעבירים אותו לטיגון.
- יוצקים לסיר טיגון רחב כמה כפות שמן קנולה ומטגנים את הקציצות על אש בינונית-גבוהה עד להשחמה יפה משני הצדדים. מניחים את הקציצות המטוגנות על גבי צלחת שרופדה בנייר סופג. מגישים בתוספת יוגורט קריר או לבנה.
| חזרה | | |