רוטב קרמל ותפוחים
/ זיו שלף
מתאים לטארט טאטן, גלידות, עוגות בחושות וקרפים
|
חומרים (10 מנות)
|
לקרמל: |
1/2 1 כוסות (300 גרם) סוכר |
2 כוסות מים |
לרוטב: |
100 גרם חמאה |
3 כפות (40 מ"ל) מים פושרים |
תפוחים מזן גרנד סמיט, קלופים וחתוכים לקוביות (כולל הגרעינים והליבות) |
אופן ההכנה |
1.הקרמל: לפני שמניחים על הכיריים, שמים את הסוכר בסיר, מוסיפים את המים ומערבבים. מבשלים על להבה גבוהה (לא מערבבים) ומשגיחים על הסיר עד שרואים שהסוכר משנה את צבעו לגוון חום-זהוב. 2.הרוטב: בשלב זה מוסיפים לסיר את החמאה, שלוש כפות המים והתפוחים. מערבבים ומבשלים על להבה נמוכה כ-15 דקות, עד שהתפוחים מתרככים. מסננים, מצננים לטמפרטורות החדר, ומגישים. הרוטב נשמר במקרר כ-5 ימים, ובמקפיא כחודשיים. טיפ: אם מנקים את התפוחים מליבות וגרעינים ולא מסננים עם תום הבישול, הרוטב מתאים מאוד גם להגשה מעל כבד אווז חם.
|
חזרה |