שלח להדפסה  
קינוחים

לחצו כאן להגדיל הטקסט לחצו כאן להגדיל הטקסט

רוטב קרמל ותפוחים / זיו שלף

מתאים לטארט טאטן, גלידות, עוגות בחושות וקרפים


חומרים (10 מנות)
לקרמל:
1/2 1 כוסות (300 גרם) סוכר
2 כוסות מים
לרוטב:
100 גרם חמאה
3 כפות (40 מ"ל) מים פושרים
תפוחים מזן גרנד סמיט, קלופים וחתוכים לקוביות (כולל הגרעינים והליבות)
אופן ההכנה
1.הקרמל: לפני שמניחים על הכיריים, שמים את הסוכר בסיר, מוסיפים את המים ומערבבים. מבשלים על להבה גבוהה (לא מערבבים) ומשגיחים על הסיר עד שרואים שהסוכר משנה את צבעו לגוון חום-זהוב.
2.הרוטב: בשלב זה מוסיפים לסיר את החמאה, שלוש כפות המים והתפוחים. מערבבים ומבשלים על להבה נמוכה כ-15 דקות, עד שהתפוחים מתרככים. מסננים, מצננים לטמפרטורות החדר, ומגישים. הרוטב נשמר במקרר כ-5 ימים, ובמקפיא כחודשיים.
טיפ: אם מנקים את התפוחים מליבות וגרעינים ולא מסננים עם תום הבישול, הרוטב מתאים מאוד גם להגשה מעל כבד אווז חם.


חזרה