רוטב שוקולד
/ זיו שלף
מתאים לעוגות שוקולד (חמות או קרות), עוגות בחושות, גלידות, פירות טריים, פנקייקס וקרפים.
|
חומרים (10 מנות)
|
1 מקל וניל |
1.75 כוסות חלב |
150 מ"ל שמנת מתוקה |
6 חלמונים |
1/2 כוס (100 גרם) סוכר |
אופן ההכנה |
- בסיר קטן שמים את השוקולד, המים והסוכר, ומביאים לרתיחה תוך בחישה מתמדת על להבה בינונית, עד שהשוקולד והסוכר נמסים לחלוטין.
- מוסיפים את החמאה ומערבבים היטב. מביאים שוב לרתיחה, ומסירים מהאש. מגישים חם. הרוטב נשמר במקרר כ-5 ימים, ובמקפיא כחודשיים.
|
חזרה |