שלח להדפסה  
רטבים

לחצו כאן להגדיל הטקסט לחצו כאן להגדיל הטקסט

רוטב שוקולד / זיו שלף

מתאים לעוגות שוקולד (חמות או קרות), עוגות בחושות, גלידות, פירות טריים, פנקייקס וקרפים.


חומרים (10 מנות)
1 מקל וניל
1.75 כוסות חלב
150 מ"ל שמנת מתוקה
6 חלמונים
1/2 כוס (100 גרם) סוכר
אופן ההכנה
  1. בסיר קטן שמים את השוקולד, המים והסוכר, ומביאים לרתיחה תוך בחישה מתמדת על להבה בינונית, עד שהשוקולד והסוכר נמסים לחלוטין.
  2. מוסיפים את החמאה ומערבבים היטב. מביאים שוב לרתיחה, ומסירים מהאש. מגישים חם. הרוטב נשמר במקרר כ-5 ימים, ובמקפיא כחודשיים.

חזרה